27 / 04 / 2024

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...



Ülkemiz otomobil sektörüne önemli biz pazar payına sahip. Türkiye'nin otomobil sektöründeki pazar payı hakkında bazı değerlnedirmelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sanayinde hâlihazırda ciddi bir kapasiteye sahibiz. Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen Avrupa'nın üreticilerinden bir tanesi" belirtti. 

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, 20 ila 22 mayıs tarihleri arasında ülkemizde başlayacak. Bu yarışa ev sahipliği yapacak olan Beyoğlu Belediyesi konuya ilşkin bir tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu.

Bu toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı,  FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katılanlar arasında. Toplantıda bazı açıklamalarda bulunan Hamza Yerlikaya, Türkiye'de yapılacak olan bu yarışın organizasyonun tamamlanmasında yardımcı olan herkese teşekkürlerini ileterek ev sahipliğini ilk defa yapacağımız bu yarışmanın ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Peki Türkiye'de elektrikli otomobillere ilgi arttı mı? Detaylar haberimizde...


Geri Dön