22 / 07 / 2024

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...




Önümüzdeki Yıllar Ektrikli Otomobillerin Yılları Olucak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, toplantı bazı açıklamalarda bulunarak bu yarışın Türkiye'nin tanıtımı için önemli olduğunun altını çizerek otomobil sektöründe Türkiye, Arupapa'nın önemli ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Ülkemizde elektrikli araçlara artan yoğun ilginin TOGG sayesinde olduğunuda açıklayan Varank, bunun devamının da geleceğini söyledi.

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Mustafa Varank, "Motor sporlarının yükselen değeri, Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası'nın bu seneki ikinci ayağı 21-22 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek. Bir Sanayi ve Teknoloji Bakanı hem de bir yarış sever olarak oldukça heyecanlı olduğumu söyleyebilirim. Otomotiv endüstrisindeki değişim ve dönüşüme paralel olarak, hatta TOGG sebebiyle belki dünyadan da daha erken bir şekilde ülkemizde elektrikli araçlara yönelik ilgi giderek artıyor. FIA Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası'nın şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 21. yüzyıl elektrikli araçların yüzyılı olacak. Elektrikli araçlar aslında mobilite sektöründe topyekûn bir dönüşümü de beraberinde getiriyor. Şarj altyapıları, batarya teknolojileri gelişiyor, araç aksamlarında elektroniğin payı her geçen gün artıyor. Türkiye olarak geçmişte yaşanan dönüşümlere maalesef seyirci kaldığımız dönemler oldu.

Bugün ise bu durum bariz şekilde değişti. Türkiye artık gelişmiş teknoloji ve inovasyon altyapısı sayesinde yeni trendlere yönelik hızlı şekilde aksiyon alabiliyor. Teknoparklara, modern teknoloji altyapılarına, test merkezlerine, araştırma kurumlarına yaptığımız yatırımlar sayesinde özellikle son dönemde büyük bir ivme yakaladık. İşte dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te Türkiye'nin bu potansiyeline hep birlikte şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Peki bu yarışın ülkemize ne gibi katkısı olacak? Cevabı haberimizde...


Geri Dön