Sektörel

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Rusya vatandaşlarının yurt dışında emlak yatırımı yapmak istedikleri ülkeler tek tek açıklandı. Yandex Nedvijimost servisi tarafından konu le ilgili olarak açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. 

Yandex Nedvijimost servisi tarafından paylaşılan verilerine göre, Rusya vatandaşlarının geçtiğimiz ocak ayında yurt dışında inşaat halinde olan konutlar için en fazla arama yaptıkları ülkelerin ilk sıralarında Birleşik Arap Emirlikleri (yüzde 63), Tayland (yüzde 19) ve daha sonra ise Türkiye (yüzde 16) geliyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre Rusya vatandaşlarının Tayland’da emlak danışmanlığı hizmeti için yapmış oldukları aramalar geçtiğimiz Kasım ayından bu yana yüzde 81 artış gösterdi.

Turizm Ajansı'nda yer alan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri için yapılan aramaların sayısı yüzde 39 oranında azalma gösterirken, Türkiye’deki yeni konutlar için yapılan aramaların sayısı ise yüzde 56 oranında azaldı.

2023'te Tayland’da en fazla konut satın alan yabancılar arasında Ruslar (yüzde 9), Çinlilerden (yüzde 46) sonra 2 sırada yer alırken, ABD’li yatırımcılar yüzde 3,9 ile 3. sırada yer aldı.

YABANCIYA OCAK AYINDA KAÇ KONUT SATILDI?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı konut satış rakamlarına göre konut satışları bu senenin Ocak ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. 

Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları bu yılın Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,5 azalmış ve 2 bin 61 şeklinde olmuştu.

Ocak ayında yabancıya yapılan konut satışlarında ilk sırayı 747 konut satışı ile tatilcilerin gözde şehri Antalya aldı. Ayrıca yine aynı ayda  Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den 555 konut aldı.  Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 208 konut ile İran izlerken, 127 konut ile Ukrayna ve 99 konut ile Irak ve Kazakistan vatandaşları takip etti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi!