09 / 05 / 2024

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yabancılar tarafından satın alınan konutların turizm amaçlı konaklamada kullanılmasının da otel doluluklarının düşmesine sebep olduğunu söyledi. 

Firuz Bağlıkaya, açıklamasında "Doluluklarını artırmak isteyen tesisler fiyat indirimine gitti. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde özellikle lüks ve üst segmentte yer alan tesislerde yaşanan yüzde 25-30 bandındaki bu fiyat indirimleri, iç pazarda hareketlilik yaratılması açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı ve bazı otellerde Ağustos'taki indirim oranlarının yüzde 40 seviyelerine kadar ulaştığının altını çizdi. 

Bağlıkaya, "Lüks ve üst segment otellerde yaşanan bu fiyat indirimlerinin orta segmente doğru yayılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği nden indirim çağrısı: Yüzde 40 a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Henüz indirim yapmamış otelleri aksiyon almaya çağıran Firuz Bağlıkaya, "Döviz kuruna rağmen Şarm El-Şeyh, Budva gibi vizesiz seyahat edilen destinasyonlar fiyat açısından vatandaşlarımıza daha avantajlı geliyor. İç pazarda fiyatlar eğer makul seviyelere inerse daha çok vatandaşımız yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalar" diyerek, turizmcilerin bu durumu dikkate almalarının önemli olduğunu aktardı. 

"Bu bakımdan otellerimizi iç pazara yönelik yeni indirimlere, vatandaşlarımızı da seyahat acentelerimiz üzerinden tatillerini organize etmeye davet ediyoruz" diyen Bağlıkaya, güçlü bir iç pazar yaratılmasının hem vatandaşlar hem de sektör açısından önemli olduğunun altını çizdi. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği nden indirim çağrısı: Yüzde 40 a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Firuz Bağlıkaya, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin “turizmin lokomotifi” olduğuna vurgu yaptı ve "Seyahat acentelerinin güçlü bir şekilde desteklenmesi lazım. Biz turist getireceğiz ki oteller dolacak. Oteller dolmazsa ne yatırımcılar memnun olur ne uçak şirketleri memnun olur ne de ülkeye döviz gelir" açıklamasında bulundu. 

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 maaş farklı hesaplara yatırılıyor! Bu paraları mutlaka alın!

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?


Geri Dön