28 / 04 / 2024

Türkiye, Suriye'de konut inşa edebilir!

Türkiye, Suriye'de konut inşa edebilir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturularak konutlar inşa edilebileceğini söyledi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Habertürk Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturularak konutlar inşa edilebileceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırına birtakım konutlar yapılabileceğinden söz etti. Bunun detayları belli mi? Suriye içinde sivil yerleşimleri artırmak adına Türkiye adımlar atacak mı?


Cumhurbaşkanı’mız bu 90 kilometrelik hat üzerinde güvenli bir bölge oluşturulmasını yaklaşık 1.5 yıldır söylüyor. Prensipte itiraz yok ama uygulamada kimse elini taşın altına koymuyor. Mülteci akınını nasıl durdurabiliriz? Bu insanlara Suriye’de bir yer göstermeniz lazım. Göstermediğiniz zaman bu insanlar ya Türkiye’ye gelecek ya Ürdün’e gidecek ya da Avrupa’ya geçecek. Dolayısıyla bu dram devam edecek. Bölgede konut yapılabilir, şehirler güçlendirilebilir. İnsanların evlerine dönmesi için buranın güvenli bölge ilan edilip korunması lazım.


Konut yapımıyla ilgili yakın zamanda adımlar atılacak mı?

Türkiye’nin çok kötü şartlarda yaşayan Suriyelilerle ilgili birtakım planları var ama daha netleşmedi. Konteynerler ve çadırlardan çıkmaları ya da bir evin içinde 15-20 kişi yaşayanların durumunu düzeltmek için...


Habertürk


Geri Dön