09 / 05 / 2024

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.



Konuya ilişkin verilen kararla, "Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2023 Senesine İlişkin Genel Yatırım ve Finansman Programı"nın açıktan ve naklen atama hükümlerinde düzenleme yapıldı.

Mevcut düzenleme kapsamında, geçen sene ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personelin açıktan veya naklen atanması konusunda yönetim kurulunun yetkisi bulunuyor.

Yapılan düzenleme ile birlikte, TTK'den son dönemlerde ayrılan nitelikli personel açığının kapatılmasını teminen, ilgili kısıtlamaya tabi olmaksızın 2 bin münavebeli (gruplu) pano ayak üretim işçisi istihdamında kurum yönetim kurulu yetkili olacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

PANO AYAK ÜRETİM İŞÇİSİ NEDİR?

Pano Ayak Üretim İşçisi; yeraltı iş yerlerinde , ocağa uyum sağlayabilen , panoların çalışma sistemlerini ve panolardaki kazı sistemlerini uygulayabilen , kazı yöntemlerine uygun tahkimat ve pano içi hazırlıkları yapabilen, olası tehlikelerde kendisini kurtarabilen , ocaklarda yaşanan tehlikelere karşı gerekli olan önlemleri alan personellere denir. Bir diğer adı ile madencilerdir.

TTK 2 BİN İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU

TTK, işçi alımı yapacağını duyururken, şu an için işçi alımı başvuru şartları ve tarihleri ile ilgili ayrıntılar belli olmadı. Açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

Kırmızı etteki kriz büyüyor! Yakında 350 TL’den 480 TL’ye fırlayacak!

Emekli ve memura temmuz zammı hesabı belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte en yeni tablo!

BİM’de bahar şenliği var! Saç şekillendirici 700 TL’ye, saç kurutma makinesi 230 TL’ye, nevresim takımı 500 TL’ye düştü!


Geri Dön