11 / 05 / 2024

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.



SATIŞTA EN YÜKSEK PAY ANA METAL SANAYİNİN

Söz konusu satış rakamlarının yüzde 12,8 kadarını ana metal sanayisi ürünleri oluşturdu. Ana metal sanayisi ürünlerini yüzde 12,7 ile gıda sanayisi ürünleri, yüzde 7,8 ile motorlu kara taşıtı takip etti. Bunun yanı sıra bunları, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, yüzde 7,5 ile tekstil sanayi ürünleri izledi.

İmalat sanayisinde geçen sene üretimi gerçekleştirilen ürünler teknoloji düzeylerine göre kategorize edildiği zaman, yüksek teknoloji sınıfındaki ürünlerin toplam satış değerinin yüzde 2,9 kadarını meydana getirdiği görüldü.

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

Düşük ve orta-düşük teknoloji gruplarının toplamı yüzde 72 olarak gerçekleşirken, orta-yüksek teknoloji grubunun payı yüzde 25,1 olarak kayıtlara geçti.

Ana sanayi gruplarına göre kategorize edildiği zaman ise toplam satış değerinin yüzde 49’unu ara malları, yüzde 20,9’unu dayanıksız tüketim malları meydana getirdi. Enerjinin payı ise yüzde 8,3 oldu. 

A101’de Omo çamaşır deterjanı 79 TL’ye, Paşabahçe borcam 69,95 TL’ye, Arzum tost makinesi 799 TL’ye düştü!

QNB Finansbank’tan tam bu kadar bayram harçlığı! IBAN numaranıza yatacak bu parayı alın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 26 Haziran!


Geri Dön