01 / 05 / 2024

Türkiye'de 300 bin zengin Katarlı'ya tatil yaptırılacak!

Türkiye'de 300 bin zengin Katarlı'ya tatil yaptırılacak!

Kişi başı gelirde dünya liderliğini elinde bulunduran Katarlıları Türkiye'ye çekmek için çalışmalar başladı. Bölgenin en büyük Türk festivali Doha'da düzenlenirken hedef 300 bin zengin Katarlı'ya Türkiye'de tatil yaptırmak...




Kişi başı gelirde dünya liderliğini elinde bulunduran Katarlıları Türkiye'ye çekmek için çalışmalar başladı. Bölgenin en büyük Türk festivali Doha'da düzenlenirken hedef 300 bin zengin Katarlı'ya Türkiye'de tatil yaptırmak.



Sahip olduğu doğal gaz rezervleriyle sadece 10 yılda dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline dönüşen Katar, çöl ülkesinden hızla 'Dubai modeli'ne geçerken, son dönemde yaptığı atılımlarla da dikkat çekiyor. 2022 Dünya Kupası heyecanının yaşandığı ülkede, 2030 yılına kadar sadece altyapı yatırımlarına 205 milyar dolar harcanacak. Bu devasa pastadan pay almak isteyen ülkeler de Katar'da iş yapmak için adeta sıraya girmiş durumda. Türkiye de bu ülkelerin başında geliyor.


NÜFUSUN YÜZDE 15'İ KATARLI


Hedef, şu an 1.2 milyar dolarla çok düşük seviyede kalan ticaret hacmini ve Türkiye'ye gelen Katarlı turist sayısını katlamak. Bunun için de ilk büyük adım atıldı. Körfez'in en büyük Türk Festivali 4 gün boyunca Katar'ın başkenti Doha'da düzenlendi. Türkiye'nin Katar'la siyasi işbirliğinin çok yakın olduğunu ancak ticarette geride kaldıklarını belirten Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, "Kişibaşı gelirleri 115 bin dolara ulaşan zengin Katarlılar Türkiye turizmi için çok önemli. Hedefimiz 300 bin Katarlı'yı Türkiye'ye çekmek" dedi. Katar'da 2 milyon kişi yaşıyor, ancak bunun sadece 300 bini Katarlı.


60 TÜRK FİRMA VAR


Katar'da 39'u inşaat olmak üzere 60 Türk firmasının faaliyette olduğunu anlatan Demirok, "İnşaat şirketleri son 2 ayda 2.5 milyar dolarlık ihale aldılar. Dünya Kupası statları da olmak üzere düzenlenen tüm ihalelere katılıyorlar. Bu rakam yıl sonuna kadar 5 milyar doları bulur. Fakat karşılıklı ticaret yeterli değil. Hedefimiz iki ülkeden de eşit olmak üzere ticareti 2 milyar dolara çıkarmak" dedi.


TÜRKİYE'Yİ MERAK EDİYORLAR MUHTEŞEM YÜZYIL İZLİYORLAR


KATARLI şirketlerin de Türkiye'ye yatırım yapmak için oldukça hevesli olduklarını söyleyen Demirok, "Türkiye'de özellikle bankacılık ve finans sektörüyle ilgililer. Bu alanda birkaç şirketin görüşmeleri sürüyor" dedi.Demirok'un verdiği bilgiye göre, Katar'da en çok Türk dizileri izleniyor ve kentin dört bir yanında afişlerle tanıtımları yapılıyor. Bu dizilerin başında ise Muhteşem Yüzyıl geliyor. Katarlıların Türkiye merakını artıran diziler turizme de katkı yapıyor. 2012'de 12 bin Katarlı Türkiye'yi ziyaret ederken, geçen yıl bu rakam 20 bine yükselmiş.





Nuriye Doğu/Akşam Gazetesi 


Geri Dön