04 / 05 / 2024

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…



GENÇ NÜFUSTA MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ŞEKİLDE İŞSİZLİK ORANI: % 18,0

15-24 yaş grubunu içine alan genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki ayda yer alan duruma göre 0,8 puanlık azalış ile birlikte %18,0 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı da erkek bireylerde %15,2, kadın bireylerde ise %23,3 olarak kayıtlara geçti.

MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILAN ŞEKİLDE HAFTALIK ORTALAMA FİİLİ ÇALIŞMA ZAMAN DİLİMİ: 44,1 SAAT

İstihdam edilen kişilerden referans döneminde işbaşında olan kişilerin, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış şekilde haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 senesi ağustos ayında bir önceki aya göre 0,9 saat artış göstererek 44,1 saat oldu.

MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ŞEKİLDE ATIL İŞGÜCÜ ORANI: %19,8

Zamana bağlı olarak eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsiz kişilerden oluşan atıl işgücü oranı 2022 senesi ağustos ayında bir önceki aya göre de 2,6 puan azalım göstererek %19,8 oldu. Zamana bağlı şekilde eksik şekilde istihdam ve işsiz kişilerin bütünleşik oranı %13,3 iken potansiyel işgücü ve işsiz kişilerin bütünleşik oranı %16,4 şeklinde tahmin edildi.

Türkiye de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Asgari ücret 10 bin lira mı oluyor? Tek tek rakam verdiler! 2023 asgari ücrette son gelişme…

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön