17 / 05 / 2024

Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle çiftçi nüfusu gün geçtikçe azalıyor

Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle çiftçi nüfusu gün geçtikçe azalıyor

TÜİK verilerine göre istihdamın sektörel dağılımında tarım yüzde 17,2’lik paya sahipken bu oran 2022 yılında yüzde 15,8’e geriledi. Tarım sektöründe 4 milyon 866 bin kişi istihdam edildi.



YÜKSEK GİRDİLER ÇİFTÇİYİ ZORLUYOR

Türkiye’nin nüfusu, 85 milyon 279 bin kişi olarak açıklandı. Kayıtlı mülteci sayısı 4 milyona yaklaşan ülkemiz, bu yıl 60 milyon civarında turisti ağırlamayı hedefliyor.

Dunya.com’dan Hüseyin Vatansever’in haberine göre sadece bu insan popülasyonu bile Türkiye’nin tarıma vermesi gereken önemi gösteriyor. Doğal kaynakların daha sürdürülebilir şekilde ve daha verimli kullanımıyla çiftçinin gelir istikrarına kavuşturulması gerekli. Ancak, artan mazot ve gübre fiyatları, tohum, traktör ve tarım makineleri ve bunların sarf malzemeleri ve uzun süredir yaşanan yüksek döviz kuru çiftçiyi zorluyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön