25 / 08 / 2024

Türkiye'de çocuk parası ne kadar? Çocuk parası başvurusu nereye başvurulur?

Türkiye'de çocuk parası ne kadar? Çocuk parası başvurusu nereye başvurulur?

Çocuk parası ülkemizde de verilmektedir. Bu konuya dair vatandaşlar birtakım sorular sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!



TÜRKİYE’DE ÇOCUK PARASI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara dair ilave destek sağlayacaklarını söyleyerek “Çocuk Destek Bileşeni” içinde hanelerde bulunan çocuk sayısına bağlı olarak hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini kaydetti. Bakan Yanık, “Bu yardım kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL verilirken, 3 çocuklu hanelere 450 TL ödeniyor, 4 çocuklu hanelere de 550 TL, 5 ve üzeri hatta fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ÇOCUK PARASI BAŞVURU NEREYE BAŞVURULUR?

Çocuk parası başvuruları e-Devlet sistemi ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilir. Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılır.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı adı altında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerini kaşım ayı itibarı ile hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı.

AİLE DESTEĞİNDE EK ÖDEME SÜRPRİZİ!

Sosyal yardımlarımız iki temel mevzuata dayanmaktadır diyen Bakan Yanık, Sosyal Hizmet Kanununda çocukların desteklenmesini kapsar. Baz aldığımız taban asgari ücrettir. 3294 sayılı kanuna göre çerçevemiz bu şekildedir. Bizim herhangi bir şekilde kriterlere uymayan kişilere sosyal yardım yapmamız mümkün gözükmüyor.

Aile destek programından 2,3 milyon kişi faydalanıyor.  Sosyal yardımlarımızın tamamı çok açık ve şeffaf. Başvuruların yüzde 50'si e-devletten sistemi üzerinden yapıldı. Başvuruların hepsi e-Devlet'ten yapılabilir. Aile destek ödemelerinde ocak ayından önce bir hediye de yapabiliriz. Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili bir çalışma yürütüyoruz.

2023’te buna yatırım yapan dört köşe olacak! Analistlerin hepsi aynı şeyi söylüyor! Altını solladı! İşte detaylar!

Yılbaşı yaklaşırken aman dikkat! Uzmanlar yılbaşı tuzağına karşı uyardı!

Tüp fiyatları kırdı geçirdi! 12 kg mutfak tüpü ne kadar? İşte Aygaz, Milangaz, Mogaz 26 Aralık 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön