Sektörel

Türkiye'de çok sayıda projeye imza atan inşaat şirketi konkordato talep etti!

Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya son eklenen şirket ise Türkiye'de 20 senedir faaliyette bulunan Darkale Yapı olduğu kaydedildi.

Çok sayıda projede imzası bulunan inşaat firması ekonomik zorluklar nedeni ile girdiği darboğazdan çıkamayıp konkordato talep ettiği belirtildi. 2004 senesinde sektöre giriş yapan Darkale Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi küresel ekonomik krizin etkilerine daha fazla dayanamayarak darboğaza girdiği belirtilmişti.

SÜRE 7 EKİM'DE SONA ERECEĞİ DUYURULDU

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kurulan şirket bu kapsamda konkordato talebinde bulunurken duruşma için tarih de verildi. haberler.com'da yer alan içeriğe göre, Darkale Yapı için verilen konkordato süresinin 7 Ekim'de sona ereceği öğrenildiği ifade edildi. 

DİLEKÇE DE ORTAYA ÇIKTI

Dilekçece yer alan ifadeler ise şöyle; "Davacılar Akhisar Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 11136 sicil nosunda kayıtlı Nimtaş İnşaat Taahhüt Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Manisa Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 14954 sicil nosunda kayıtlı Darkale Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, davacı 40******72 TC kimlik numaralı İbrahim Demirel, davacı 43*******44 TC kimlik numaralı Nuri Özcan tarafından mahkememizde açılan Konkordato davası nedeniyle;

Mahkememiz duruşmasının 07/10/2024 günü saat:10:00'da Manisa Asliye Ticaret Mahkemesi duruşma salonunda yapılacağı, İtiraz edenlerin itiraz sebeplerini duruşma gününden en az 3 gün önce yazılı olarak bildirmek kaydı ile duruşmada hazır bulunabilecekleri hususu İİK'nun 304 ve 288. maddeleri gereğince ilan olunur."

Bir inşaat şirketinden daha kötü haber geldi 56 yıllık inşaat devi konkordato ilan etti!

Yenigün İnşaat konkordato rüzgarına kapılmıştı açıklama geldi! Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz!

Yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı inşaat sektöründe!

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!