06 / 05 / 2024

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.



Yaklaşık 20 milyar Türk Lirası tutarındaki dört büyük yatırımın ayrıntılarından bahseden Varank, şu şekilde konuştu:

"Toyota, şarj edilebilir hibrit bir araç modelini ülkemizde üretecek, yaklaşık 7 milyar Türk Lirası değerindeki bir yatırımdan bahsediyoruz. Smart Enerji, ingottan başlayıp güneş paneli üretimi için ciddi bir yatırımı olacak. Ülkemizde şu anda dünyanın dördüncü büyük güneş paneli üreticisi, inşallah seneye üçüncü sıraya yükseleceğiz, Avrupa'nın bir numarasıyız. Maleik anhidrit ülkemizde üretilmiş olan bir ürün değildi, Tataristan'dan yatırımcılar ülkemizde bu ürünü üretecekler. Alıcısı şu anda Gebze Kimya OSB'de hazır durumda. Üretilen her bir kg ürün oradaki sanayicilerimiz aracılığı ile kullanılacak. Ülkemizde bugüne kadar bulaşık makinalarında kullanmış olduğumuz deterjanlar üretilmiyordu. Bir firmamız buradaki açığı da görerek Adana'da çok ciddi bir yatırım gerçekleştirecek  ve ülkemizde bulaşık makinesi deterjanları üretilmeye artık başlayacak."

Varank, Türkiye'nin sanayide büyük bir ivmenin içine dahil olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizikatma değerli üretimle büyütmek derdindeyiz. Bizim hedefimiz, koymuş olduğumuz program belli: yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. Bu alanlara da ülkemizin önünü açacak işlere odaklanacağız, ülkemizi üreterek kalkındırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

O bankadan herkes parasını çekmeye başladı! Batıyor…

Demir fiyatları çakıldı! İndirime indirim geldi! 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Hurda fiyatları bugün ne kadar? Bakır ve demir hurdada zam var mı? 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön