15 / 05 / 2024

Türkiye'de ilk! O şehirde toplu ulaşım ücretsiz

Türkiye'de ilk! O şehirde toplu ulaşım ücretsiz

Samsun'da toplu ulaşımda bir ilk yaşandı. Samsun Belediyesi, Türkiye'de ilk kere elektrikli otobüsleri devreye soktu. Araçlar TEKNOFEST'e yolcuları ücretsiz götürdü.



Yanma ve patlamaya karşı gerekli standartlara sahip bataryaları var. 80 kilometre menzili bulunan otobüsler, karbon salımı ve gürültü kirliliğini de azaltacaktır. ASELSAN ve bir firma iş birliği ile geliştirilen Türk otomotiv sanayisinin ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüsleri Avenue EV artık yollardadır. Toplam 20 adet elektrikli otobüsün toplu taşıma sistemine dahil edilmesi planlanmakta. 

Efe Ay, elektrikli otobüslerin hizmet vermeye başlamasının çok güzel bir uygulama olduğunu söyleyip, “Günümüzde çoğu araç da fosil yakıt kullanıldığı için çevre kirliliği çok fazla olmakta. Egzozlardan çıkan dumanlar atmosferi çok fazla kirletmekte.. Otobüslerin elektrikli olması çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlayacak. Çok güzel bir yatırım bence çok beğenmekteyim.. Temiz enerji tüketiyor elektrik olduğu için geri dönüştürülebilir bir enerjidir. Samsun’un bu kadar gelişmiş olduğunu ben biilmemekteydim çok hoşuma gitti. Bu otobüsler tüm Türkiye’de yaygınlaşırsa çok güzel omaktadır” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön