28 / 04 / 2024

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı etin yükselmesiyle ilgili gündeme getirilen son iddia kafaları karıştırdı. Et ve Süt Kurumu Başkanı eski başkanı Osman Uzun 'Bizde et ucuzdu kuyruk oluyordu zam yaptık' açıklaması sonrasında görevden alınmıştı. Yeni iddia yine tartışma konusu oldu.



İHRACAT DURDURULDU HATIRLATMASI

Türkiye, 19 Mart 2022 itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından canlı büyük ve küçükbaş hayvan ihracatına ilişkin sertifikasyon işlemlerinin durdurmuştu. Ticaret Bakanlığı bu bilgiye de açıklamada atıfta bulunarak, "Katar’a 2,5 milyon küçükbaş canlı hayvan ihracatı yapıldığına ilişkin medyada yer alan iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, konu hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Bakanlığımız tarafından yapılan bildirimlere itibar edilmesi noktasında hassasiyet gösterilmesi önem arz etmektedir. Ticaret Bakanlığı olarak herkesi kamuoyunda spekülasyonlara neden olacak somut bilgiye dayalı olmayan beyanlardan kaçınmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kırmızı ete yüzde 48 zam yaptıkları hafta, Katar’a 2,5 milyon küçükbaş hayvanımızı sattılar. Bu, etin daha da pahalanacağı anlamına geliyor. Buradan bunu yapanlara sesleniyorum, gözüm üstünüzde” açıklaması yapmıştı.

https://emlakkulisi.com.tr/ete-gelen-zamlar-sonrasi-et-ve-sut-kurumunda-flas-degisiklik-uzun-kuyruklar-sonunu-getirdi/699588

https://emlakkulisi.com.tr/kirmizi-et-satisina-kota-geliyor-19-mart-tarihinden-isonra/699160

https://emlakkulisi.com.tr/erdogandan-bakana-ramazanda-ucuz-et-talimati-hemen-yapacaksin/699424

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön