03 / 05 / 2024

Türkiye'de konaklama yatırımı yükselen değer haline geldi!

Türkiye'de konaklama yatırımı yükselen değer haline geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, "Konaklama yatırımı yapmayanlar, yarın pişman olacaklar" dedi. Özgür Özaslan, Pamukkale beldesinde bulunan Tripolis Otelinin açılışında yaptığı konuşmada, Denizlinin de örnek şehir olacağını kaydetti



Denizlinin, Anadoluda model, örnek gösterilen bir şehir olduğunu ifade eden Özaslan, şöyle devam etti:

"Denizli, kalkınma hızıyla diğer Anadolu şehirlerine önderlik, öncülük ediyor. Aynı zamanda taşıdığı turizm potansiyeliyle, tarihi ve kültürel değerleriyle de çok istisnai bir yere sahip. O nedenle sayın Bakanımızın Denizli konusunda ayrı bir hassasiyeti var. Denizli, son yıllarda kültürel varlıkların korunması ve turizme açılması konusunda büyük bir atak içerisinde. Hem yerel yönetimlerimizin hem valiliğimizin merkezi idareyle büyük bir dayanışması var. Bu örnek modelin, diğer illerimize de aynı şekilde örnek olmasını diliyorum." Özaslan, yurt dışı tanıtımlarındaki Türkiye ile ilgili görsellerde, Pamukkalenin en çok ilgi çeken yerlerin başında geldiğini dile getirerek, "Bizim yapmamız gereken, buraların turizm altyapısını hazırlamak" dedi.

Anadoluda konaklama yatırımı yapanların, bu yatırımın karşılıksız kalmayacağını bilmeleri gerektiğini ifade eden Özaslan, "Hatta konaklama yatırımı yapmayanlar, yarın pişman olacaklar. Çünkü Anadoluda büyük bir uyanış  var. Ortak bir bilinç oluştu. Hem kültürel değerlerimizi koruyoruz hem de bunu turizme aksettiriyoruz" diye konuştu.Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Denizlideki tesislerin, 15 bin 226 yatak kapasitesine sahip olduğuna dikkati çekerek, inşaat çalışması başlayan yatırımlarla bunun 16 bin 430a çıkacağını kaydetti.

AA


Geri Dön