28 / 04 / 2024

Türkiye'de konut satışları yüzde 20 düştü!

Türkiye'de konut satışları yüzde 20 düştü!

Türkiye'de temmuzda 85 bin 101 konut satıldı. Türkiye'de geçen yılın aynı ayında 106 bin 636 konut satılmıştı. Buna göre, geçen ay satılan konut sayısı bir öncelki aya göre yüzde 8,4, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,2 düşüş göstermiş oldu.




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı konut satışı verilerini açıkladı. Türkiye'de temmuzda 85 bin 101 konut satıldı. Türkiye'de geçen yılın aynı ayında 106 bin 636 konut satılmıştı. Buna göre, geçen ay satılan konut sayısı bir öncelki aya göre yüzde 8,4, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,2 düşüş göstermiş oldu. Bu keskin düşüşte Ramazan ayı, bayram tatili, cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve yaz tatil gibi faktörlerin üst üste gelmesinin etkili olduğu ifade ediliyor. 


YABANCIYA SATIŞ PATLADI

Türkiye'de toplam konut satışı yılın yedi ayında yüzde 10 azalırken, yabancılara konut satışı aynı dönemde yüzde 57 arttı. Bu yılın ocak-temmuz döneminde yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleştirilirken, geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 57 oldu. Yabancılara en fazla konut satışı gerçekleştiren ilk 10 il incelendiğinde, Antalya 3 bin 693'le ilk sıradaki yerini korurken, bu ili 2 bin 933'le İstanbul ve 660'la Aydın izledi. 


AVRUPALI ANTALYA'DA ARAPLAR KARADENİZ'DE 

Bu yılın 7 aylık diliminde geçen yılın aynı dönemine göre yabancılara yapılan konut satışında en fazla artış ise yüzde 424 ile Trabzon'da gerçekleşti. Gayrimenkul profesyonelleri, yabancıların büyük şehirlerdeki kentsel dönüşüm projeleriyle özellikle ilgilendiklerine dikkati çekerek, özellikle Kuzey Avrupa'dan gelen yabancıların Antalya'yı, Arapların ise Karadeniz ve Marmara bölgelerini tercih ettiklerini belirtiyor. 



Yeni Şafak 


Geri Dön