28 / 04 / 2024

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Yeni bir ev almak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. İşte o paylaşım....



Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. sahibindencom, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanmış olan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler masaya yatırılmıştı.

Konut sektörünün merakla beklediği rapora göre, reel satış fiyatlarındaki düşüşün altı aydır sürdüğü gözlemleniyor. Reel fiyatların düşmesine bağlı şekilde reel fiyatlardaki yıllık artış oranı da ülke genelinde yüzde 0,2’ye, Ankara’da yüzde 12,9’a gerilemişti. Mega kent İstanbul’da ise yıllık reel fiyattaki düşüş sürmüş ve bu oran yüzde 6,1 olmuştu. Ayrıca yine raporda yer alan detaylara göre İzmir’de de uzun bir aradan sonra ilk defa yıllık reel fiyat azaldı. Diğer bir ifadeyle İstanbul ve İzmir’de ortalama reel fiyatın geçen yıldan daha düşük olduğu belirtilmişti.

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 223,8 bin takipçili Borsa Filozofu resmi X hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. Peki Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? 

Borsa Filozofu'nun paylaşımı şu şekilde:

Türkiye’de Ortalama Ev Fiyatları

-İstanbul - 115 m2 - 4.1 milyon TL
-Ankara - 130 m2 - 2.6 milyon TL
-İzmir - 125 m2 - 3.7 milyon TL
-Bursa - 142 m2 - 3.3 milyon TL
-Antalya - 115 m2 - 3.6 milyon TL
-Adana - 149 m2 - 2.5 milyon TL

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Borsa Filozofu'nun paylaşımına gelen yorumlar...

 

Flamingo Zekeriyaköy'de yüzde 50 peşinatla 18 ay vade!

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!


Geri Dön