03 / 05 / 2024

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.



“PAZARIN ‘ÇIKTI’ ÜRÜNLERİNE TALEP ARTTI”

İPA tarafından yürütülen “Ekonomik Krizin Kıskacında: İstanbul'da Geçim ve Dayanışma” araştırmasında ise görüşülen ev kadınlarının yüzde 62'si, temel gıda ürünleri dışında gıda alışverişi yapmayı kesmiş durumda. Kadınların yüzde 42'si, taneyle ve gramla alışveriş yapmaya başladığını, ancak bu şekilde temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirtti.

 Türkiye de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Görüşülen pazarcıların tümü, akşam pazarıyla birlikte ‘çıktı’ diye tarif edilen ve çürümeye yüz tutmuş ürünleri en uygun fiyata, hatta çoğu zaman ücretsiz bir şekilde almaya gelenlerin sayısının son 6 ay içerisinde belirgin bir şekilde arttığını söyledi. Görüşülen her iki ev kadınından biri, akşam pazarlarında ‘kalan’ bu ürünleri çok ucuz fiyata aldığını belirti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön