02 / 05 / 2024

Türkiye'de yeni keşfedilen petrolün kalitesi belli oldu

Türkiye'de yeni keşfedilen petrolün kalitesi belli oldu

Türk petrolü için sevindiren gelişmeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gabar Dağı'nda keşfedilen petrolün kalitesine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı'nın ardından, Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini, 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu sahadaki rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön