15 / 05 / 2024

Türkiye'deki depremler ABD'de gündem oldu: California yumuşak katları tartışıyor!

Türkiye'deki depremler ABD'de gündem oldu: California yumuşak katları tartışıyor!

Türkiye'de meydana gelen ve aslın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra yaklaşık olarak 40 milyon nüfuslu California, tıpkı İstanbul gibi olası büyük bir deprem beklentisiyle ne kadar hazırlıklı olduğunu sorguluyor....



“California’daki binlerce bina, ülkemizde yıkılan yapılarla aynı kusurları paylaşıyor” diyen yerel basına göre, bir diğer sorun ise sarsıntı esnasında yapının esnemesine izin verecek çelik desteklerden yoksun, sert ve kırılgan beton yapılar.

Türkiye deki depremler ABD de gündem oldu: California yumuşak katları tartışıyor!

DÖNÜŞÜM YAVAŞ MI KALDI?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eyalet yetkilileri son sekiz senedir hem beton binaları sarsıntı sırasında esneyebilen çelik desteklerle güçlendirmeye hem de yumuşak katların dayanıklılığını artırmak için start verdi. Verilen bilgilere göre, ilk adımı atan eyaletin en kalabalık şehri Los Angeles’ta şu ana kadar toplamda 1.3 milyar Dolar harcanarak 8 binden fazla yapı güçlendirildi. Fakat tüm California düşünüldüğünde daha gidecek çok yol bulunuyor. Yine verilen detaylara göre, yerel idarecilerin bir diğer önceliği de sigortalılık oranını artırmak.

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!

Kahramanmaraş Valiliği uyardı! Fırsatçılara göz açtırılmayacak

Anlık depremler ve fay hatları tek tıkla bulunabilir! Sürekli yenileniyor...


Geri Dön