29 / 04 / 2024

Türkiye'deki emlakçıların 130 bini kayıt dışı!

Türkiye'deki emlakçıların 130 bini kayıt dışı!

Research Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Deveci, inşaat sektörün bu aralar ilgi odağı olduğunu belirtti. Deveci, Türkiye'de emlak danışmanlarının adedinin 180 bini bulduğunu, bunun 130 bininin ise kayıt dışı olduğunun altını çizdi.



Research Gayrimenkul'ün emlak sektörü hakkında yaptığı araştırma sonuçlarında sektörde müteahhit ve broker sayısının devamlı arttığı kaydedildi. Research Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Deveci sektörün bu aralar ilgi odağı olduğunu belirterek, tekstil, A otomotiv ve ilaç sanayii B gibi alanlardan sektöre 

girişin yoğun olduğunu ifade etti. Deveci, Türkiye'de emlak danışmanlarının adedinin 180 bini bulduğunu, bunun 130 bininin ise kayıt dışı olduğunun altını çizdi. 



Habertürk




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul sektörünün son yıllardaki yükselişi devam ediyor. Emlak danışmanlık şirketi REsearch Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Deveci, "Tekstil, otomotiv ve ilaç sanayii gibi alanlardan sektöre giriş yoğun. Bu durumun devamlı arttığı da açık" dedi. Türkiye'de emlak danışmanlarının 180 bini bulduğunu söyleyen Deveci, "Bu rakam ile Türkiye, İtalya ve İspanya'yı geride bırakıyor. 180 bin danışmanın 50 bini kayıtlıyken, 130 bini kayıt dışı çalışıyor. Meclis'te ele alınan Emlak Müşavirliği ve Emlak Danışmanlığı Kanunu sektöre değer katacaktır" diye konuştu. 



Vatan


Geri Dön