29 / 04 / 2024

Türkiye'deki en ciddi dönüşüm Bingöl'de yapılıyor!

Türkiye'deki en ciddi dönüşüm Bingöl'de yapılıyor!

Cevdet Yılmaz: "Kentsel dönüşüm anlamında Türkiye'de nüfusuna oranla aslında en ciddi kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi Bingöl'de uygulanıyor. 1333 konutluk bir kentsel dönüşüm projemiz tamamlandı. Şimdi yeni etaplara inşallah bakacağız. "dedi.



Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapısı, üstyapısı, peyzaj ve borç durumuna göre Bingöl Belediyesi'nin örnek bir belediye olduğunu belirterek, "Bingöl Belediyesi'nin bu anlamda da geleceği çok daha parlak gözüküyor" dedi. 


Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'den çalışmalar hakkında brifing aldı. 


Brifing sonrası Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye ve ekibine teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl Belediyesi'nin son yıllarda çok önemli işler başardığını ifade ederek, "Bingöl'ün 40 yıllık altyapı meseleleri çözüldü. Çok şükür Bingöl çok büyük bir yatırım yaptı. Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu altyapısı komple yenilendi. Bununla birlikte şehrin üstyapısı yapıldı. Kaldırımlarıyla, yoluyla, asfaltıyla her şeyiyle üstyapısı aşağı yukarı tamamlandı. İçmesuyu ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıldı. 


Kentsel dönüşüm anlamında Türkiye'de nüfusuna oranla aslında en ciddi kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi Bingöl'de uygulanıyor. 1333 konutluk bir kentsel döşümüm projemiz tamamlandı. Şimdi yeni etaplara inşallah bakacağız. 


Bütün bu çalışmaları yapan belediyemiz bir taraftan da parklarla, bahçelerle, kültürel faaliyetleri ve diğer başka projeleriyle Bingöl'deki yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyor. Bunun için emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bunları yaparken, borcunu arttırmayan bir belediye oldu. Personeline ve esnafa karşı hiçbir borcu olmayan bir belediyemiz var. Kurumsal borçlarını da düzenli bir şekilde ödeyen, gelirlerini de ona göre geliştiren bir belediyemiz var. Bu anlamda da geleceği çok daha parlak gözüküyor. Bugüne göre gün gün, yıl yıl çok daha iyi bir noktaya gelecek. Bizde merkezi idare olarak, hükümet olarak belediyemizin her zaman yanındayız, arkasındayız. Bugüne kadar hep beyle yaptık, inşaallah bundan sonrada buna devam edeceğiz. Başkanımızla ve sizlerle birlikte Bingöl'e hizmet edeceğiz inşaallah" dedi. 


Belediyelerin toplumsal hayta önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, "Belediyeler, diğer kurumlara göre çok daha fazla vatandaşa yakın kurumlardır. Diğer taraftan belediyemizin gençlere ve spora yönelik çalışmaları çok güzel. 


Bunların artarak devam etmesi lazım. Yeni kültürel faaliyetlerle birlikte bunların devam etmesi gerekiyor. Tabii Çapakçur Vadisi ve Çapakçur Köprüsü projelerimizle birlikte Bingöl'ünde çehresi değişecek. Bingöl, çok daha farklı görünümü olan, yaşayanların çok daha heyecan duyduğu bir şehir haline gelecektir. Doğalgaz çok temel bir meselemizdi. Çok şükür o da çözülmüş oldu. Artık peyderpey doğalgaz hayatımıza girecek, mutfağımıza girecek. Isınmamızı sağlayacak, hava kalitesi artacak. Maliyetlerimiz düşecek. Özellikle de mutfaktaki maliyetlerimiz düşecek. Özellikle kadınlarımız zahmetten kurtulacak. 


Vatandaşlarımız kül dökmekten, belediyemizde kül toplama zahmetinden kurtulacak. Doğalgazın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün bu çalışmalarımız inşallah aralıksız bir şekilde devam edecek. Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye ve ekibini tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Elimizden gelen tüm gücümüzle de destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Bingöl Kent 


Geri Dön