29 / 04 / 2024

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 



 

Dünyada toplam 350 helal tatil merkezi varken sadece Türkiye’de bu rakam 160’a ulaştı.  Akşam gazetesinin haberine göre, Tatil ve seyahat sektöründe helal turizme yönelik artan ilgi Türkiye’deki sektör devlerini de harekete geçirdi. Son yıllarda hayata geçirilen tatil köyü ve konsept değiştirerek muhafazakar tatilcilere hizmet veren tesis sayısında artış oldu. 1.7 milyarlık müslüman nüfusa hizmet vermeyi hedefleyen sektörün yıllık parasal büyüklüğünün 5 yıl içinde 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor.   

63 milyar dolar harcıyorlar 

Sadece Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve İranlı turistlerin yurtdışı tatillerinde yaptıkları harcama tutarı 63 milyar dolar. Türkiye ise Müslüman ülkelerden turist oranının yüzde 13’lük kısmını ağırlıyor. 2023 yılında bunun yüzde 20’yi geçmesi planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlayarak Türkiye’ye helal turizm için gelen Müslüman turist sayısının artırılmasını hedefliyor. 

Destinasyonlar belirlenecek  

Stratejik Plan’ın taslağı da hazırlandı. İslami kurallara uygun tasarlanmış olan tesislerde deniz tatili yapmayı amaçlayan muhafazakar tatilcilere özel yeni destinasyonlar belirlenecek. Bu çerçevede İstanbul gibi İslam mirasına sahip şehirlerde ve sağlık hizmetlerinde gelişmiş illerde helal turizm tesislerinin sayısı artırılacak. Böylece kültür ve sağlık turizmine de doğrudan katkı sunulacak. 


Geri Dön