30 / 04 / 2024

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.



Türkiye’den ABD’ye ihracatta 2022’de yeni bir rekora imza atıldı.20 trilyon dolarlık dev ekonomisiyle dünya lideri ABD'nin Türk mallarına talebi 2022 yılında artmaya devam ederek yeni bir rekor gerçekleştirildi.

Türkiye ve ABD arasında yatırım ve ticaret ilişkilerinin artması, Türkiye'nin ABD’ye dış satımında daha etkili sonuçlar alması sonucunu doğurdu.  ABD merkezli ve Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin, Türkiye'deki ticari faaliyetlerini daha kapsamlı hale getirmesi, ABD'nin Türk ürünlerine talebinde artışa neden oldu.

YENİ BİR REKOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı, geçen yıl 14 milyar 362 milyon dolar ile yeni bir rekor kırdı. ABD'ye gerçekleşen ihracat, 2022'de önceki yıla göre yüzde 11,8 yükselirken, ABD'nin Türkiye ihracatındaki payı yüzde 5,6 olurken, ABD geçen yıl Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke konumuna geçti.

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

Türkiye'nin ihracatını değer bazında en fazla artırdığı ikinci ülke  sıralamasına ABD  yerleşirken, geçen yıl ihracatın değer bazında en fazla arttığı diğer ülkeler 2 milyar 374 milyon dolarla Rusya Federasyonu, 1 milyar 520 milyon dolarla ABD, 1 milyar 479 milyon dolarla Irak, 1 milyar 466 milyon dolarla Romanya ve 1 milyar 218 milyon dolarlık miktarla Almanya oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön