04 / 05 / 2024

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.



400 BİN DOLARA VATANDAŞLIK REKOR GETİRDİ

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesinin yabancıya konut satışlarına tarihi zirveyi gösterdiğini söyledi.

Aylık bazda 8 bin 630'a çıkan yabancıya satış miktarının 1.887 adedinin Rus vatandaşlarına yapıldığını dile getiren Durbakayım, İran ve Irak vatandaşlarının yoğun alımlarının sürdüğünü anlattı.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da yaz mevsimi olmasına rağmen yerli ve yabancıya yönelik konut satışlarının yüksek geldiğini belirterek, "Konut satın alımında 250 bin dolar olan vatandaşlık bedelinin 13 Haziran itibarıyla 400 bin dolara çıkacağının açıklanmasından sonra yoğun bir satın alma süreci oldu. Yabancılar fiyat artışından etkilenmemek için ciddi oranda alım yaptı. Bu da rakamlara yansıdı." dedi.

Türkiye den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için durdurun çağrısı yapılmıştı

YABANCIYA SATIŞ DÖVİZ GETİRİYOR

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır ise yabancılara yönelik satışlarda yaşanan artıştan bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

"Gayrimenkul sektörü dünyanın en güvenli yatırım aracı. Ülkemiz için ise çok büyük bir döviz girdisi. Ayrıca cari açığın kapatılması için de önemli bir kalem oluşturuyor. Bu nedenle yabancı gayrimenkul yatırımcılarını çok önemsiyor ve Türkiye'ye gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Artışın yılın geride kalan döneminde devam etmesini bekliyoruz."

TÜRKİYE'YE İLGİ DEVAM EDİYOR

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün de Türkiye'nin uluslararası konut yatırımcılarının ilgi odağı olmaya devam ettiğini belirterek, gözde kentlerin ise İstanbul ve Antalya olduğunu söyledi.

Antalya'da yabancılara yapılan satışın yüzde 146,5 artışla 9 bin 836 adede ulaştığını dile getiren Özgün, hem ülke genelinde hem de il özelinde yüksek satış rakamlarının devam edeceğini düşündüklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön