27 / 04 / 2024

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancı sayısı 91 bin!

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancı sayısı 91 bin!

TAPU Kadastro Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, ülkemizde gayrimenkul satın alan yabancıların toplam sayısı 91 bine ulaştı



Türkiye, yabancı yatırımcıyı çekmek için ilginç tanıtım taktikleri uyguluyor. Yabancılara Türk kahvesi geleneği de tanıtılıyor, ulusal içkimiz rakı da... “Yatırım için niyetiniz varsa, şarap butiklerimizin sayısı da arttı” deniliyor

Başbakanlık, uluslararası sermayeyi Türkiye'ye çekmek için ilginç “pazarlama taktikleri” uyguluyor. Başbakanlık'a bağlı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) tarafından yapılan çalışmada, 2000'de Türkiye'de mülk edinmiş İngiliz sayısının sadece 300 olduğu hatırlatıldı ve bu sayının 2009'da 24 bine ulaştığı belirtildi. Resmi web sitesinde Türkiye'nin tanıtımını yaparak yabancı yatırımcıları davet eden TYDTA, büyük bölümü Antalya'da yazlık alan İngiliz vatandaşlarının sayısının 9 yılda 80 kat artış gösterdiğine dikkat çekip şu ifadelere yer verdi:

l EMEKLİLİK, çalışmak ya da yeni bir hayata başlamak için yabancı ülkelerden giderek artan sayıda yurttaş Türkiye'ye gelerek yerleşmektedir. Türkiye, son beş yıl içinde çarpıcı bir biçimde değişim göstermiş ve bazı alanlardaki modernleşme süreci çok hızlı gerçekleşmiştir.
l TÜRKİYE'NİN ulusal içkisi rakıyı da deneyebilirsiniz. Ayrıca şarap kültürü de Türkiye'de önem kazanmaktadır. Şarap butiklerinde değişik seçimler yapmak mümkündür. Batı dünyasına 16. yüzyılda Türkler tarafından tanıtılan ünlü Türk kahvesi sadece bir içecek değil aynı zamanda da bir gelenektir.
l YENİ yasal düzenlemelerle, Türkiye yatırımcılar için son derece elverişli bir iş ortamı sunmaktadır. Girişimciler, uyruk ya da ikamet ettiği yere bakılmaksızın, bir gün içinde şirket kurabilmektedir.
l DÜNYA Bankası'nın “İş Yapma Kolaylığı” başlıklı raporuna göre, Türkiye OECD ortalamasının üzerindedir.
l TÜRKİYE yatırımcılar için cazip bir stratejik konumdadır. Ulaşım, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde büyük ölçüde yenilenmiş ve ileri teknolojiye dayalı bir altyapıya sahiptir.
l TÜRKİYE çalışkan, beceri sahibi ve azimli yaklaşık 24 milyon çalışandan oluşan, yatırımcılara rekabetçi maliyetler sunan bir ülkedir.  İşe sadık çalışanları, esnek çalışma saatleri ve yüksek devamlılık oranı ile çok verimli bir ülkedir...

İngilizler 27 bin yazlık aldı

TAPU Kadastro Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, ülkemizde gayrimenkul satın alan yabancıların toplam sayısı 91 bine ulaştı. Kadastro verilerinde de İngilizler ilk sırada yer alıyor. Kasım 2009 verilerine göre Türkiye'den gayrimenkul satın almış bazı yabancı ülke vatandaşları şöyle: İngilizler 27 bin, Almanlar 19 bin, Yunanlılar 11 bin, İrlandalılar 6 bin, Danimarkalılar 5 bin, Hollandalılar 5 bin, Avusturyalılar 2 bin 300, Belçikalılar 2 bin, Ruslar 1.500.
Ali Ekber ERTÜRK/Akşam


Geri Dön