06 / 05 / 2024

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.



Zhao, "Huawei, birçok farklı ürün grubunda kullanmış olduğumuz enerji depolama teknolojilerini, güneş enerjisi çözümlerimiz ile de uyumlu olacak şekilde geliştirerek sektöre sunmaktayız. Bugün bu alanda; büyük ölçekli endüstriyel tesis ve aynı zamanda konut uygulamalarında kullanıma uygun, son teknoloji lityum depolama çözümlerimiz ile hizmet veriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Zhao, Türkiye'nin yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile birlikte de güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantajı bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin yaklaşık olarak 83 milyonluk nüfusu ile 25 milyon haneye, 70 binden fazla sanayi sitesine ve aynı zamanda 500'den fazla veri merkezine sahip olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda kümülatif güneş enerjisi kurulumlarının 9GW değerine yaklaştığına dikkat çeken  Zhao, "Bu da Türkiye'de senede tüketilen toplam elektrik enerjisinin yaklaşık olarak yüzde 6'sına denk geliyor. Bu kapasitenin 2030 senesine kadar 38 GW'a çıkması öngörülmektedir. Türkiye ise dijital enerjinin gelişimi için büyük fırsatlar ve zengin iş kolları var olmakta” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Casafabay Bodrum Projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

VN Kartal Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

Demir fiyatlarına zam üstüne zam! Güncel demir fiyatları! 1 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön