15 / 05 / 2024

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.



SON BİR YILIN EN DÜŞÜK ALTIN İTALATI!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre ocak ve şubat aylarında toplam 125 tonu geçen altın ithalatı, mart ayında 21,6 tona gerilemişti. İthalat, nisanda ise 2,8 tona kadar düşerek son bir yılın en düşük seviyesi test edildi. 

Türkiye'nin 2023 yılındaki toplam altın ithalatı ise 150 tonun üzerinde. Türkiye, 2021'de 55,9, 2022 yılında ise 264,8 ton altın ithal etmişti.

Türkiye nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye, şubat ayında cari açığın azalmasıyla  altın ithalatında geçici bazı kısıtlamalara gitmişti.

Kararlardan sonra Türkiye'nin altın ithalatı düşerken piyasada oluşan iç talebin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerinden karşılandığı Dünya Altın Konseyi raporunda yer bulmuştu. Dünya altın Konseyi, Merkez Bankası'nın mart ayında net 15 ton altın sattığını ifade etmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön