28 / 04 / 2024

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın 6 Ocak'ta Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Rama'nın yanı sıra Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Ogerta Manastirliu, Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, inşaatı yapacak YDA Group'un temsilcisi Adnan Kovuk ile diğer yetkililer açılan şantiyeye ziyaret gerçekleştirdi. 

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Rama, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ziyaretle ilgili yaptığı görüntülü paylaşımda, Fier'deki bölgesel hastanenin şantiyesinin açıldığını belirtti. Burada 3 vardiya çalışılacağını kaydeden Rama, inşa sürecine 3 ay boyunca 1200 iş gücünün katılacağını kaydetti. 

Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Manastirliu da hastanenin projesi dışında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile ekipman ve araç gereçler hakkındaki tüm teknik detaylarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Mobilya ve tıbbi ekipman konusundaki tüm ayrıntıları belirleyecek ilgili anlaşmanın Bakanlar Kuruluna gideceğinden bahseden Manastirliu, "Hizmetler her iki tarafın uzmanları tarafından tanımlandı. Ayrıca, hastaneyi yönetmeye gelecek Türk ekibi de dahil olmak üzere ikili yönetim şekilleri de tanımlanmış durumda." açıklamasında bulundu.

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Altyapı ve Enerji Bakanı Balluku ise bölgede toprağı olan ailelerin mallarının kamulaştırıldığı bilgisini paylaşarak, Fier Belediyesi ile tam iş birliğinde, ailelerin de anlayışıyla süreci tamamladıklarından bahsetti. Şirket temsilcisi Kovuk da çalışmaları mümkün olan en kısa zaman gerçekleştireceklerini, hızlı ve etkili şekilde hareket edeceklerinden bahsetti. 


Geri Dön