30 / 04 / 2024

Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor!

Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor!

Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor. 2016 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni kent meydanı, her ihtiyaca cevap vermek üzere tasarlanıyor. Meydan şehircilik açısından Türkiye’ye örnek olacak.



Türkiye'de de adından söz ettirecek bir kent meydanı inşa ediliyor. Başakşehir'de 60 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek ilk kent meydanı, İstanbul'un ve Türkiye’nin diğer ilçelerine örnek olacak. Taksim meydanının neredeyse iki misli büyüklüğe sahip olacak yeni kent meydanı alt yapı ve ulaşım özellikleriyle de örnek olmaya hazırlanıyor.


Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor. Yeni kent meydanı, her ihtiyaca cevap vermek üzere planlanıyor. Meydanın 2016’nın sonuna kadar tamamlanması düşünülüyor. Meydan şehircilik açısından Türkiye’ye örnek olacak.


Başakşehir Yeni Merkez'de Sağlık Kent, Türkiye’nin ve Avrupa’nın 368 bin metrekare alana sahip en büyük botanik parkı, binlerce araçlık otopark alanı, kamu kurumlarını bir arada toplaması, halkın vakit geçirebileceği restoran, kafe, selatin mimarisinde inşa edilecek.


Web: http://basaksehiryenimerkez.org/

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön