21 / 05 / 2024

türkiyenin ilk kent meydanı

türkiyenin ilk kent meydanı

Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor. 2016 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni kent meydanı, her ihtiyaca cevap vermek üzere tasarlanıyor. Meydan şehircilik açısından Türkiye’ye örnek olacak.

basaksehiryenimerkez.org internet sitesi hizmete açıldı!

Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğünde hayata geçirilmesi planlanan Başakşehir Kent Meydanı projesi toplam 60 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Türkiye'nin ilk kent meydanı olma özelliğine sahip...

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Menderes Türel, Lara Kent Parkı'nı inceliyor!

Büyükşehir BElediye Başkanı Türel, sivil toplum desteği olduğu takdirde Lara Kent Parkı'nın tahsisi Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde olacağını ve hukuki incelemeye de başladıklarını açıkladı.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Gürsan Grup Madencilik Taahhüt İnşaat Kent Mobilyaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürsan Grup Madencilik Taahhüt İnşaat Kent Mobilyaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Ataşehir'de Ümit Sakınç Müdür Temsil ve ilzama yetkililiğinde kuruldu.

Emaar Türkiye ilk lüks outlet AVM'sini Büyükçekmece'de açacak!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties, Türkiye'deki yatırımlarına 'designer outlet' denilen lüks indirim AVM'leri ile devam edecek. Emaar Türkiye ilk lüks outlet AVM'sini Büyükçekmece'de açacak

türkiyenin ilk kent meydanı Haberi

türkiyenin ilk kent meydanı

Türkiye'de de adından söz ettirecek bir kent meydanı inşa ediliyor. Başakşehir'de 60 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek ilk kent meydanı, İstanbul'un ve Türkiye’nin diğer ilçelerine örnek olacak. Taksim meydanının neredeyse iki misli büyüklüğe sahip olacak yeni kent meydanı alt yapı ve ulaşım özellikleriyle de örnek olmaya hazırlanıyor.


Türkiye'nin Avrupai anlamda ilk kent meydanı Başakşehir’de kuruluyor. Yeni kent meydanı, her ihtiyaca cevap vermek üzere planlanıyor. Meydanın 2016’nın sonuna kadar tamamlanması düşünülüyor. Meydan şehircilik açısından Türkiye’ye örnek olacak.


Başakşehir Yeni Merkez'de Sağlık Kent, Türkiye’nin ve Avrupa’nın 368 bin metrekare alana sahip en büyük botanik parkı, binlerce araçlık otopark alanı, kamu kurumlarını bir arada toplaması, halkın vakit geçirebileceği restoran, kafe, selatin mimarisinde inşa edilecek.


Web: http://basaksehiryenimerkez.org/

Esra Nur...