28 / 04 / 2024

Türkiye'nin çehresini dönüşüm projeleriyle değiştirdik!

Türkiye'nin çehresini dönüşüm projeleriyle değiştirdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm iller ve ilçelerde inşa edilen 837 bin konutla, halen 1 milyon 300 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm projeleriyle katedilen mesafelerle şehircilikte de Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini ifade etti. 



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Spor Salonu'nda gerçekleştirilen"AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi"ndeki konuşmasında Türkiye'nin AK Parti yönetiminde her alanda katettiği mesafelere değinerek, daha da ileri gidileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'yi son 16 yılda 3,5 kat büyütürken bu gelişmelerden her karış toprağın, her bir vatandaşın faydalanmasını sağladıklarını, geçmişte krizlerin, kaosların, yoksulluğun, yokluğun, istikrarsızlığın pençesinde kıvranan Türkiye'yi her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamını katlayan hizmetlerle buluşturduklarını anlatan Erdoğan, iktidara geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet başta olmak üzere Türkiye'yi 4 sütun üzerinde yükselttiklerini, bunlar üzerine de enerji, ulaşım, tarım ve dış politikayı bina ettiklerini belirtti.

Eğitimde yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, 288 bin yeni derslik, 605 bin yeni öğretmeni ülkeye kazandırdıklarını, üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkararak Türkiye'nin 81 ilinde üniversiteleri faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Yerel seçimlere işaret eden Erdoğan, "İnşallah önümüzde Mart 2019, büyük bir sınav var. Bu sınavı da başarıyla vereceğinize inanıyorum." diye konuştu.

Başkan Erdoğan, yükseköğretimde 633 bin yatak kapasiteli yurtlar yapıldığını, spor tesislerinin mahalle ve köylere kadar yaygınlaştırılarak lisanslı sporcu sayısının 278 binden 8 milyon 368 bine çıktığını, inşa edilen yüksek kapasiteli stadyumlarla şehirlerin sportif ve sosyal faaliyet altyapısını güçlendirdiklerini söyedi.

Ulaştırma alanında dünyaya örnek olacak yatırımlar yapıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin her köşesini ulaşılabilir, erişilebilir hale getirdiklerini, bölünmüş yol uzunluğunu 26 bin kilometreye kadar uzattıklarını, havalimanlarının sayısını 55'e, hızlı tren hatlarının uzunluğunu bin 213 kilometreye çıkardıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda "Selam olsun yiğit doğuran analara. Kocaeli'den selam getirdik Başkan Erdoğan'a." yazan pankarta işaret ederek, "Bu yolda yürüyen tüm annelere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ebediyete irtihal edenlere bir evlat olarak ben de Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde anacığıma da Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm iller ve ilçelerde inşa edilen 837 bin konutla, halen 1 milyon 300 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm projeleriyle, içme suyu, atıksu, katı atık çalışmalarıyla katedilen mesafelerle şehircilikte de Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini ifade etti. 


Geri Dön