28 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük spor vadisi Esenler'e yapılacak!

Türkiye'nin en büyük spor vadisi Esenler'e yapılacak!

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye'nin en büyük spor vadilerinden birini yapacaklarını açıkladı.



Mehmet Tevfik Göksu, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Göksu, ilçedeki Spor Kulliyesi ve Spor Vadisi ile Genç Yetenek Esenler projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Esenler ilçesinin İstanbul'da metrekareye en fazla insan düşen yerlerden olduğunu söyleyen Göksu, şu açıklamalarda bulundu: 

 "Bu genç nüfusa yönelik yapılacak en önemli çalışmalardan birinin spor olduğunu biliyoruz. Spor ve sporcuya ilişkin yapacağımız yatırımlar çok önemli. Esenler'i tam bir spor şehri yapacak altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Üç temel perspektifimiz var. Sporun toplumsallaşması, ödüllendirme ve altyapı." 

Sporda altyapının önemini anlatan Göksu, "Sporun toplumsallaşabilmesi için halkın spor yapabileceği alanların oluşturulması gerekiyor. Tesislerimiz, 2020-2021 yıllarında bitmiş olacaktır. Mahallelere de butik havuzlar yapıyoruz. 2019 sonunda 8 havuzumuz bitmiş oluyor. Bu butik havuzlar özellikle bayanlarımızın günü birlik spor yapabileceği yerler." dedi.

Esenler Erokspor'un bu yıl şampiyon olacağını inandıklarını söyleyen Göksu, yakın zamanlarda takımın Süper Lig'de oynayacağını açıkladı.

- Spor Külliyesi

Toplam 284 bin metrekare alanda açılacak Spor Külliyesi ve Spor Vadisi içerisinde çocuk parkları ve sosyal tesisler yer alacak. 

Spor Külliyesi ve Spor Vadisi içinde 15 adet futbol sahası, bir stadyum, Esenler Spor Merkezi, spor ve fitness salonu, kamp eğitim merkezi, spor lisesi, otel, yurt, sporcu sağlık merkezi, spor müzesi bulunacak.

- Yetenekler de keşfedilecek

Genç Yetenek Esenler projesi kapsamında yeni yetenekler keşfedilecek.

Proje ile sportif yetenek taraması yapılacak ve ilçedeki tüm gençler sonuçlar doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilecek.
 


Geri Dön