12 / 05 / 2024

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.



Ekonomimcom'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Listenin kalan yarısında ise Karadeniz Bölgesi’nden sırasıyla Zonguldak, Karabük, Rize, Kastamonu ve Sinop yer aldı. Depremden en az etkilenecek bölgelerin başında işaret edilen Karadeniz şehirleri, özellikle Marmara bölgesinde yaşayan yöre halkı başta olacak şekilde, pek çok yerden ilgi görmeye başladı. Taleple beraber pek çok ilde satılık konut stoklarının azaldığı görüldü. 

KİRA YÜKSELİŞİNDE DEPREM BÖLGESİ ÖNDE 

Endeksa’nın Mayıs 2023 verilerine göre, azalan stok sebebiyle, Türkiye’de son bir senede kiralık konutlarda en fazla yükselme yüzde 249’luk artışla deprem şehirleri olan Hatay ile Malatya'da kaydedildi. Hatay ve Malatya’yı yüzde 230’luk yükselişle Kahramanmaraş izledi. 

Değer artışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, "2023 Şubat ayında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve on bir ili etkileyen depremin etkileri konut piyasasında da hissedildi. Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son bir yılda kiralık konutlarda en fazla değer artışı görülen ilk üç il depremden etkilenen Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş oldu" dedi ve kiralık ev eğerlerinde artış görülen depremden etkilenen şehirlerde yıllık kiralık konut stokunda belirgin bir gerileme olduğunu belirtti. 

Türkiye nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 


Geri Dön