13 / 05 / 2024

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.



Satılık konutta en düşük yükseliş Gaziantep'te kaydedilirken, şehirdeki artış yüzde 66 oldu. Gaziantep’te ortalama satılık konut fiyatı 1 milyon 89 bin lira şeklinde belirlendi. 

Görkem Öğüt, şehirdeki kayıpların deprem felaketinin olumsuz etkisinden kaynaklandığının altını çizdi. "Gaziantep’i yüzde 70’lik artışla yine depremden etkilenen bir bölge olan Kilis takip ediyor" diyen Görkem Öğüt, son olarak Aydın'ın yüzde 76’lık artış ile en az değer artışı olan üçüncü kent olduğunu belirtti. 

Türkiye nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

EN YÜKSEK KİRA ARTIŞI HANGİ İLDE? 

Kiralık konut değerlerinde en az yükselme yaşanan şehir 44’lük artışla  Adana  olarak belirlendi. 

"Adana'da deprem bölgesine yakın ve çok göç alan bir ilimiz olmasına rağmen kritik bir artış gözlemlenmiyor" açıklamasında bulunan Görkem Öğüt, bunun olumlu bir tablo olarak yorumlanabileceğinin altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında " Adana’yı yüzde 55’lik artışla Muğla ve yüzde 68’lik artışla Antalya takip ediyor. Sıralanan iller arasında kiralık konut fiyatı ortalaması en yüksek olan il 23 bin 189 TL ile Muğla olurken, Düzce 4 bin 476 TL ile en düşük ortalama ile son sırada yer alıyor" ifadelerine yer veren Öğüt, Muğla ve Antalya gibi turistik illerde aylık ortalama kira değeri değişimini de değerlendirdi. 

Muğla ve Antalya gibi turistik illerde aylık ortalama kira değeri değişimi artışa geçerken, kiralık stokları düştü. Gelecek 3 aylıksüreçte bu bölgelerdeki kira değer değişiminin daha yüksek seviyelerde olabileceğinin altı çizilirken, yıllık değer değişim oranının diğer şehirlere göre bir nebze düşük kalacağı tahmin ediliyor. 

Görkem Öğüt, konuya ilişkin açıklamasını "Bu illerimizdeki kira fiyatlarının doygunluk seviyesine yakın olması ve dönemsel ilgi görmesi sebebi ile yıllık ortalamasına bakıldığında, kış aylarının yaz dönemi seviyesinde seyretmemesinin getirdiği denge olduğu söylenebilir" ifadelerini kullanarak tamamladı.

Dolar 4 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar borcu olanlar yandınız!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı Temmuz zammıyla tam bu kadar olacak! Şimdi bu rakamlara bakın!

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılara müjdeli haber geldi! 17 Haziran 2023 altın fiyatları


Geri Dön