27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en önemli yatırımlarında Japonya ipi göğüsledi!

Türkiye'nin en önemli yatırımlarında Japonya ipi göğüsledi!

Türkiye’nin dev yatırımlarında Çin işi-Japon işi dönemi başladı. Türkiye’nen önemli yatırımlarında Japonya ipi göğüslerken, ardından Çin geliyor. Rusya da son dönemde Türkiye’ye yoğun ilgi gösterenlerden...




Türkiye'de son yıllarda hayata geçirilen tarihi projeler, uluslararası camiada da vitrine çıkarken, bu dev yatırımlarda önemli rol üstlenen ülke ve firmalar da gövde gösterisi yaptı. Japonların yanı sıra, Çin ve Rus firmalarının öne çıktığı son dönemde, Türkiye’nin güçlü oyuncu karakteri de pekişti. 


MADE IN TURK&JAPAN 


Türk- Japon ortaklığı, sadece asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray’la sınırlı değil. Körfez Geçiş Köprüsü’nde Japon IHI şirketi de rol üstleniyor. Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay OGG’nin kazandığı ihalede 1.700 metrelik köprüyü yapacak olan Japonlar,  İzmir  Otoyolu’nun önemli ayaklarından birini hayata geçirecek.


RUSLARIN DA GÖZÜ TÜRKİYE’DE 


Başta Çin olmak üzere Rusya da Türkiye’deki büyük projelerde rol üstlenme çabasında. Savunma Sanayii İcra Komitesi, son olarak uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi ihalesini Çinli CPMIEC firmasına vermişti. Ruslar’ın Türkiye’de üstlendiği en büyük projelerden biri ise Akkuyu’daki nükleer santral işi olmuştu. Ayrıca Kocaeli’ne Bilişim Vadisi için de Türk-Rus görüşmeleri devam ediyor. 



Akşam


Geri Dön