29 / 04 / 2024

Türkiye'nin en uzun taksimli sokağında kaldırım olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Türkiye'nin en uzun taksimli sokağında kaldırım olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Türkiye'nin en uzun taksimli sokağı olarak bilinen 5714/1 sokakta oturan 300 bin kişinin yaşadığı 10 mahalledeki vatandaşlar, yolun bu kadar uzun olmasına rağmen dar ve büyük kısmında yaya kaldırımı olmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.




Karabağlar'da 10 mahalleden geçen 5714/1 sokaktaki sorunlar, vatandaşı canından bezdirdi. Türkiye'nin en uzun taksimli sokağı olarak bilinen 5714/1 sokakta oturan 300 bin kişinin yaşadığı 10 mahalledeki vatandaşlar, yolun bu kadar uzun olmasına rağmen dar ve büyük kısmında yaya kaldırımı olmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Bozyaka Dalgıçlar Fırını önünden başlayarak Eskiizmir Polis Merkezi'ne kadar uzanan yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki sokağın büyük bölümünde yaya kaldırımı olmaması nedeniyle özellikle görme ve fiziksel engelli vatandaşlar sıkıntı yaşarken, yolun dar olması da ölümle bile sonuçlanabilecek kazalara davetiye çıkarıyor.


Plan hayata geçsin

AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi ve grup sözcüsü Azad Fazla, 5714/1 sokaktaki vatandaşlarla biraraya geldikten sonra  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuyu gündeme getirip soru önergesi verdiğini ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun soru önergesini oylamaya sunarak başta kendisi olmak üzere CHP'li meclis üyelerinin red oyu vermesiyle önergenin kabul edilmediğini ileri sürdü. Yasa gereği soru önergelerinin oylamaya sunulamayacağını ve değerlendirmeye alınarak 45 gün içinde önerge sahiplerine yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini belirten AK Partili Fazla, "Bu yolun genişliği imar planında 17 metre. Biz sadece imar planında olan bir konuyu gündeme getirdik. Burada vatandaş mağduriyet yaşıyor. Biz de bu imar planının programa alınıp alınmadığını öğrenmek için Başkan Kocaoğlu'na soru önergesi verdik. Yani yolun genişletilmesini ve yaya kaldırımı yapılmasını isteyerek bunun planlamada olup olmadığını ve neden yapılmadığını Kocaoğlu'na sorduk. Ancak Başkan Kocaoğlu benim soru önergemi değerlendirmeye alacağı yerde mecliste oylamaya sundu. CHP'li üyelerin fazla olması nedeniyle soru önergemiz oylamayla reddedildi. Bu hizmet önergesi değil ki oylamaya sunulsun. TBMM'de bile milletvekilleri, bakan veya başbakana soru önergesi verdiğinde bu oylamaya sunulmaz." dedi. 


Söz vermişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçimlerden önce yolun genişletilmesi için söz verdiğini öne süren sokak sakinleri, "Seçimlerden önce söz verdi. Şimdi ise reddediyor. Bu yol adeta ölüm tuzağı ve insanlar özellikle yaşlılar ve engelliler yürümekte güçlük çekiyor. Sokağımızın genişletilmesini istiyoruz. Yolun genişliği imar planında neyse o uygulansın. Tek isteğimiz bu" diye konuştu. 


Sürekli kaza oluyor

Evinin bahçesine sürekli arabaların uçtuğunu ve bahçe duvarına çarptığı için kendi önlemini kendisinin aldığını söyleyen emekli öğretmen Cemal Türk, "kaldırım yok, yaya yolu yok. Kazalar kaçınılmaz. 3 kez araç bahçeye düştü. Bu yüzden arsamı geri çektim. Evimin önüne kaldırım yaptım. Ama yine çare olmuyor. Belediye buraya bir çözüm bulsun" dedi. 


5714/1 SOKAK HANGİ MAHALLELERDEN GEÇİYOR 

1- Abdi İpekçi Mahallesi

2- Barış Mahallesi

3- Bozyaka Mahallesi

4- Devrim Mahallesi

5- Günaltay Mahallesi

6- Kibar Mahallesi

7- Sarıyer Mahallesi

8- Selvili Mahallesi

9- Uğur Mumcu Mahallesi

10- Yunus Emre Mahallesi



Yeni Asır




Geri Dön