13 / 05 / 2024

Türkiye'nin ikinci büyük dönüşümü İskenderun'da olacak!

Türkiye'nin ikinci büyük dönüşümü İskenderun'da olacak!

Kentsel dönüşümde Türkiye'nin 2'nci büyük projesi İskenderun'da gerçekleşiyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil., şehrin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini açıkladı.



Kentsel dönüşümde Türkiye'nin 2'nci büyük projesi İskenderun'da gerçekleşiyor. 

Projenin tanıtım toplantısı bugün belediye meclis toplantı salonunda yapılacak İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil., şehrin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini açıkladı. 77 hektar alan ile kentsel dönüşümde Türkiye'nin 2'nci büyük projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü (bugün) saat 14.00'te Belediye Meclis Salonunda yapılacak. 

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde tüm girişimlerinin olumlu sonuç verdiğini ifade etti. Dingil, "İskenderun önümüzdeki yıllarda güneyin parlayan yıldızı olacak. Bu şehri yeniden inşa edeceğiz. Kentimizde bulunan Cumhuriyet, Meydan, Pınarbaşı, Numune, Esentepe ve Modernevler mahalleleri sınırları içerisinde kalan 77 hektarlık alana ilişkin projemiz ile İskenderun yenilenecek" dedi. 


Proje için mahalle muhtarlarıyla istişare halinde süreci tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Seyfi Dingil, muhtarların görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Başkan Seyfi Dingil, "Ortak akılla buluşarak şehrin geleceği adına önemli hizmeti gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Öte yandan İskenderun Belediyesi, vatandaşlara yardımcı olunması amacıyla sanat merkezi olarak kullanılan binayı Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu haline getirdi. 


Sabah Güney


Geri Dön