29 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk bina tamamlama sigortası imzalandı!

Türkiye'nin ilk bina tamamlama sigortası imzalandı!

Dünyada 74 yıllık deneyimiyle Kefalet Sigortası alanında uzmanlaşmış olan Rosenberg & Parker’ın Türkiye ofisi, Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesinin imzalandığını açıkladı. 



Rosenberg & Parker’ın Türkiye ofisi, Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesinin taraflarca 2017’nin son iş gününde imzalandığını duyurdu. 

 

Rosenberg & Parker Türkiye CEO’su Meltem Gezen konu hakkında açıklamalar yaptı. Gezen, bina Tamamlama Sigortası ile Türkiye’deki konut projelerinin 1,5 yıl içerisinde 2 milyar dolarlık bir gayrinakdi kaynakla teminat altına alınacağını öngördüklerini söyledi.

 

Türkiye nin ilk bina tamamlama sigortası imzalandı!

 

Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesi, Rosenberg & Parker Türkiye’nin aracılığında bir sigorta şirketi tarafından Tepe İnşaat’ın İstanbul Ömerli’deki Tepe Aura Evleri projesi için imzalandı. 

 

Bir Kefalet Sigortası türü olan Bina Tamamlama Sigortası ile Tepe Aura projesinden konut sahibi olmak isteyenler konutları teslim alıp alamayacakları endişesinde kalmayacaklar. 

 

İlk poliçe Tepe İnşaat’a
Son 3 yıldır Rosenberg & Parker’ın Kefalet Sigortası konusundaki 74 yıllık uzmanlığını kullanarak, Türkiye’deki sigorta şirketlerine Bina Tamamlama Sigortası konusunda risk analizi ekibi kurma, ürün eğitimleri, reasürans temini ve risk analizi prosedürleri gibi önemli aşamalarda destek olduklarını açıklayan Gezen, Temmuz 2016’da reasürans çalışmalarını tamamladıklarını ve ürünün kullanılabilir hale geldiğini açıkladı. 

 

Bu gelişmelerin akabinde Bina Tamamlama Sigortası için pilot şirket arayışına geçtiklerini vurgulayan Gezen, finansal altyapısı, operasyonel tecrübesi ve projenin uygunluğu gibi kriterleri karşılayan Tepe İnşaat’ın Tepe Aura projesinde karar verdiklerini de dile getirdi. Gezen, Türkiye’nin ilk Bina Tamamlama Sigortası poliçesi sahibi sıfatını taşıyan Tepe İnşaat ve bir sigorta şirketiyle beraber yürütülen risk analizi sürecinin sonucunda Tepe Aura Evleri sahiplerinin bu sigorta ile teminat altına alındığının belirtti.

 

KONUTDER ve GYODER üyesi geliştiricilerle bu süreçte de temasta olduklarını, ilk poliçenin kesildiği tarihten bu yana diğer geliştiriciler ile de Bina Tamamlama Sigortası poliçesi hazırlıklarının başladığını ve kısa süre içerisinde bu ürünün yaygınlaşacağını söyleyen Gezen, 1.5 yıl içerisinde, 2 milyar doların üzerinde bir kaynakla, ilk etapta büyük şehirlerde bulunan konut projelerinin tamamlanmasının garanti altına alınacağınıda vurguladı. 

 

Bina Tamamlama Sigortası nedir?
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Ön Ödemeli Konut Satışı düzenlemesinde bahsi geçen Bina Tamamlama Sigortası, konut sahibi olmak isteyenlerin ön ödemeli konut satışı yoluyla edindiği konutlar için geliştirici firmaya anahtar tesliminden önce yaptığı ödemeleri teminat altına alan bir garanti sözleşmesi olarak biliniyor. 


Geri Dön