02 / 05 / 2024

Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu kuruluyor!

Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu kuruluyor!

SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Ömer Faruk Çelik, rotasını belirledi. 10 milyon TL sermayeyle gayrimenkul fonu kurmak için kolları sıvadı...



Ömer Faruk Çelik, Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurmaya hazırlanıyor.


SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Ömer Faruk Çelik, rotasını belirledi. 10 milyon TL sermayeyle gayrimenkul fonu kurmak için kolları sıvayan Çelik, Körfez, Rusya, Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'nde temsilcilikler kurarak, bireysel yatırımcıya ev satacak. Çelik, "Avrupa, Körfez, Türk Cumhuriyetler ve Rusya'dan yatırımcıları bulup bu fona yatırım yapmasını sağlayacağız. Markalı konut projelerinden stok oluşturacağız. Bireysel olarak konut satışı yapmak istiyoruz. İlk etapta 10 milyon lira sermayeyle kurulacak fon, Türkiye'de ilk olacak" diye konuştu. 


SİNGAPUR DEVLETİ DE VAR 

Emlak Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme (EYG) adında bir şirket kuran Çelik, üç ayrı iş kolunda bu markayla faaliyet gösterecek. Sinpaş Grubu'ndan Kentsel Hizmetler, Decors ve 3 Öğün isimli şirketleri alarak ayrılan Çelik, yalnızca Sinpaş'a hizmet veren bu şirketleri büyüterek, diğer inşaat firmalarına da hizmet verir hale getirecek. Çelik, şu anda Singapur Kamu Fonu, İsviçre ve Londra'da aile fonlarıyla görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön