21 / 05 / 2024

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatı, yüksek enflasyonun altına olan talebi artırmasıyla ocakta, en az 2012 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırdı.



MERKEZ DE ALTIN ALIMINDA REKOR KIRDI

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılında 148 ton net altın satın alarak bu alanda dünyada merkez bankaları arasında ilk sırada yerini aldı. 

Böylece TCMB'nin kendine ait toplam altın rezervi 542 tona yükselmiş oldu. TCMB'nin toplam altın rezervi ise 2022 yılında 122 ton artışla 779,5 tona yükseldi.

Türkiye nin İsviçre den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Dünya genelinde merkez bankaları 2022 yılında toplamda 1136 ton ton altın satın alarak bu alanda 1967 yılı sonrasındaki 55 yılın zirvesini gördü. 2021 yılında merkez bankalarının toplam altın alımı 450 ton olmuştu.

Altının rotası belli oldu! Altın dehası İslam Memiş resmen rakam açıkladı! Bu rakamı görenler kendini yerden yere attı

Altın fiyatları toz duman oldu! Elinde 1 gram bile altını olan acilen baksın! 21 Şubat 2023 canlı altın fiyatları 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön