21 / 05 / 2024

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatı, yüksek enflasyonun altına olan talebi artırmasıyla ocakta, en az 2012 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırdı.



TÜRKİYE'DEN BAZI ALTIN İTHALATINDA GEÇİCİ DURDURMA KARARI

Türkiye 41 binden fazla can kaybıyla sonuçlanan ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından altın ithalatını sınırlayıcı adımlar attı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da bankalardan müşterilerine altın satışlarında minimum spread uygulamalarına yönelik talepte bulunmuştu.

Altın ithalatı son aylarda Türkiye’nin cari acığında önemli rol aldı. Türkiye Cumhuiryeti Merkez Bankası geçtiğimiz yıl rezervlerine 148 ton altın ekleyerek altın alımlarını açıklayan kurumlar arasında en fazla altın talebi gösteren kurum olarak kayda geçti. 

Türkiye nin İsviçre den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

TÜRKİYE OCAK AYINDA REKOR KIRDI!

TÜİK ve TCMB verilerine göre, Türkiye'nin toplam altın ithalatı 2022 yılında bir önceki yıla göre beş katıbna çıkarak 56 tondan 265 tona yükseldi.

Türkiye'nin altın ithalatı 2017 yılında ise 361 tonla rekor kırmıştı. Türkiye'nin 2021 yılında 7,1 milyar dolar olan altın ithalatı, 2022 yılında üçe katlanarak 23,5 milyar dolara ulaştı. 2021 yılında 11 milyar dolar olan altın ihracatı ise 2022 yılında ise  10,2 milyar dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön