29 / 04 / 2024

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.



Öte yandan Altın fiyatları açıklanacak ABD Merkez Bankasının toplantısı öncesinde doların diğer para birimleri ve emtialara göre değer kazanmasıyla son haftalardaki düşük seyrini sürdürmeye devam etti. Bugün altının ons fiyatı bir önceki kapanışının 0,3 altında bin 674 dolardan işlem gördü.

Fed’in faiz kararının yanında Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla yönlendirmeleri ile güncellenecek faiz ve ekonomik gösterge beklentilerinin kritik önem taşıdığını vurgulayan uzmanlar, tahvil piyasasındaki hareketliliğin de dikkatle izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Para piyasasındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankasının 75 ve 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali sırasıyla yüzde 84 ve yüzde 16 düzeyinde bulunuyor. ABD Merkez Bankasının sert faiz artışları doları güçlendirdiği için herhangi bir faiz getirisi olmayan altının elde tutma maliyetini artırıyor. Bu da altın fiyatlarının düşmesine neden oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön