02 / 05 / 2024

Ünlü çifte şok! Olmayan inşaattan daire sattılar!

Ünlü çifte şok! Olmayan inşaattan daire sattılar!

Ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşinin 2014’te 5 milyon TL ödeyerek ev aldığı Derbent isimli proje hiç başlamadı. Çifte paraları ödenmezken, şirket sahipleri hakkında dolandırıcılık suçundan hapis istemiyle dava açıldı. Şirket sahiplerinin 10 yıla kadar hapis cezası istendi.



İnşaat sektöründe başlamayan projelerin yarattığı mağdurlara ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi de eklendi. Modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve Selim Demir, "Yakında temelleri atılacak" denilen inşaattan 2014'te, 5 milyon TL'ye bir ev satın aldı.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; inşaat firması sahibi Mete ve Cengiz Güldamlası, yıllar boyunca inşaat çalışmalarına başlamadığı gibi ünlü çiftin parasını geri vermedi. CO Gayrimenkul Yatırım İnşaat sahibi Mete ve Cengiz Güldamlası hakkında dolandırıcılık suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

PROJE DURDURULMUŞ

Ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi Selim Demir, yatırım amaçlı bir konut satın almak istemiş, bunun için Cengiz Güldamlası'yla görüşen çift, Sarıyer'de yer alan Derbent isimli projeden konut satışı için anlaşma yapmıştı. Ünlü çift, yaklaşık 5 milyon TL'lik ödeme yaptı. Fakat, bir süre sonra projenin mahkeme kararıyla durdurulduğunu öğrenen çift, dolandırıldıkları gerekçesiyle şirket sahiplerinden şikayetçi oldu. 

'FASON ŞİRKET KURDU'

Ünlü çift, savcılığa sundukları şikâyet dilekçesinde projeyi hayata geçiren CO Gayrimenkul Yatırım İnşaat isimli şirketin, paraları iade etmemek için dolandırıcılık amacıyla fason bir şirket kurduğunu iddia etmiş, Demir Ailesi'nin yaptığı dolandırıcılık ihbarı sonrası, inşaat şirketinin sahibi Cengiz Güldamlası hakkında dava açılmıştı.

10 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde sona erdi. İş adamı Cengiz ve Mete Güldamlası hakkında şirket yöneticilerinin dolandırıcılığı suçu kapsamında iddianame düzenlendi. İddianamede, modacı Tuvana Büyükçınar Demir ve eşi Selim Demir çiftinin Cengiz ve Mete Güldamlası'na ait bir şirketten konut satın almak istedikleri, 700 bin dolara anlaşma yaptıkları ve söz konusu paranın şirket hesabına geçmesine rağmen 6 yıllık bir süreçte inşaata başlanmadığı gibi paralarının da iade edilmediği belirtildi. 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adlî para cezasına çarptırılması talep edilen Güldamlası baba-oğul ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Tuvana Büyükçınar Demir ev almak isterken 5 milyon TL dolandırıldı!


Geri Dön