18 / 07 / 2024

TÜVASAşž, Irak Demiryolları için yolcu vagonu üretecek!

TÜVASAşž, Irak Demiryolları için yolcu vagonu üretecek!

Yolcu vagonu üretimi alanında Sakarya"da faaliyet gösteren Türkiye Vagon Sanayi Aşž (TÜVASAşž), Bulgaristan  Demiryolları"nın ardından, Irak Demiryolları için de yolcu vagonu üretecek




Yolcu vagonu üretimi alanında Sakarya"da faaliyet gösteren Türkiye Vagon Sanayi Aşž (TÜVASAşž), Bulgaristan  Demiryolları"nın ardından, Irak Demiryolları için de yolcu vagonu üretecek.
               
TÜVASAşž Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Türkiye"nin ilk ve tek yolcu vagonu üreten fabrikası olan TÜVASAşž"ın ülkenin  yolcu vagonu imalat, onarım ve modernizasyon ihtiyacını karşılayacak kapasiteye  sahip olduğunu söyledi.
               
İç pazara yönelik üretiminin yanında, yurt dışı pazarında da yerini alan  TÜVASAşž"ın tek vardiya ile yılda 65 vagon imalatı ile 500 vagon onarım  kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Ertiryaki, 'TÜVASAşž, çok yönlü gelişme ve  büyüme seyri yaşayan dinamik bir yapıya kavuştu. Bu dinamizmi her daim canlı  tutmak adına gayret sarf ediyoruz. Gayretlerimizin olumlu neticelerini almak,  daha da şevklendiriyor bizleri. Yapılan her çalışma, bugünden çok yarınlara  yönelik olarak yapılmaktadır. TÜVASAşž"ın bulunduğu konumu daha da güçlendirmek  için çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz' diye konuştu.
               
Bulgaristan Demiryolları ile 2,5 yıl süren zorlu bir sürecin ardından  yolcu vagonu üretimi için sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Ertiryaki, şunları  söyledi:
               
'Toplam bedeli 32 milyon 205 bin Avro olan proje için üretilecek 30 adet  yataklı vagon, 18 ayda Bulgaristan Demiryolları"na teslim edilecek. Bu anlaşma TÜVASAşž için bir dönüm noktasıdır. Fakat bu gelişme sadece TÜVASAşž için değil,  ülke ekonomisi için önem taşımaktadır. AB üyesi olan bir ülkede TÜVASAşž  vagonlarıyla seyahat edilecek. Bulgaristan Demiryolları için üretilecek vagonlar,  Avrupa demiryolu pazarında yer almak için başlangıç çalışması olarak  nitelendirilebilir. TÜVASAşž, 30 adet lüks yolcu vagonu projesinin 10 milyon  Avro"yu aşan avansını almış ve tarihinde bir ilk niteliğinde, ana kuruluş TCDD  hesaplarına para aktaran bir şirket haline gelmiştir. Irak Demiryolları için de  TÜVASAşž yolcu vagonu üretimi gerçekleştirecektir. Bu konudaki çalışmalarımız  devam ediyor. Irak"ın özel durumu sebebi ile zaman zaman kesintiye uğrayan  çalışmalarımız 2011 yılı içinde netlik kazanacaktır.'
               
Ertiryaki, Mısır Demiryolları için üretilecek vagonların ihalesine de  katıldıklarını belirterek, ihaleye katılan ve yeterlilik sağlayan iki firma  arasında bulunduklarını kaydetti.
               
-MARMARAY ARAçLARI-
               
Marmaray Projesi"ne de değinen Ertiryaki, projenin dünyada alanında  sayılı projelerden biri olduğunu ifade ederek, EUROTEM ile birlikte araç  üretiminde yer alacaklarını söyledi.
               
6 Eylül 2010"da imzalanan sözleşmeyle  Marmaray  Projesi"nde kullanılacak  275 aracın ortak üretimi için çalışacaklarını kaydeden Ertiryaki, 'Bu hatta  kullanılacak modern demiryolu araçlarının imalatında TÜVASAşž, mevcut donanımıyla  yer alacaktır. EUROTEM ile imzaladığımız sözleşme uyarınca araçların, TÜVASAşž"ta  gerçekleşecek üretim aşaması iki yıl içinde tamamlanarak teslim edilmesi  planlanmaktadır' dedi.
               
-SERTİFİKASYON-
               
Göreve geldikleri andan itibaren ekonomik değerler açısından kurumu  ileriye taşımayı amaç edindiklerini anlatan Ertiryaki, bununla birlikte insana ve  çevreye saygıyı da ileriye taşımayı amaç edindiklerini söyledi.
               
ISO 14001 çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve  Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldıklarını hatırlatan Ertiryaki, şunları  dile getirdi:
               
'ISO 14001, dünya şirketi olma yolunda ciddi adımlar atmış TÜVASAşž için  olmazsa olmazlardan biriydi. çevreye duyarlı sanayi kuruluşu olduğumuzu defalarca  ortaya koyduk, fakat bunun uluslararası alanda tescili, TÜVASAşž"ın sadece ürün  standardı ile değil, sistem standardı ile de hareket ettiğini göstermektedir.  OHSAS 18001 ise, TÜVASAşž"ın çalışanına verdiği değeri belgelemesi açısından önem  taşımaktadır. çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve sistemli  çalışmalarını zorunlu kılan bu standardı yakalamış olmak, insan kaynağına  yaptığımız yatırımların bir anlamda karşılığını görmek olmuştur.'
               
-KURUMSAL KİMLİK çALIşžMALARI-
               
Kuruma yeni bir amblem ve logo kazandırdıklarını kaydeden Ertiryaki,  değişen dünya koşullarının işletmeleri, kaliteli üretimle birlikte doğru ve etkili iletişim kurmaya zorladığına dikkati çekti.
               
Doğru ve etkili iletişimin işletmelerin rekabet gücünü arttıran bir  nitelik olarak ortaya çıktığına işaret eden Ertiryaki, 'Müşteri ve kamuoyu ile  kurulan iletişimi destekleyen en önemli faktörlerden biri de kurumsal imajınız.  Yaptığımız kurumsal kimlik çalışmasıyla yenilenen TÜVASAşž imajı, TÜVASAşž"ı doğru  çağrıştırması ve tanımlaması açısından istediğimiz algıyı uyandırdı. Yeni amblem  ve logo, TÜVASAşž"ın yerleşik marka ve kurum değerine olduğu kadar, gelecekteki  hedeflerine, misyon ve vizyonuna yakışır modernlik, sadelik ve dinamizmi  anlatacak biçimde tasarlandı. Sadece mevcut durumunu değil gelecekteki konumunu  da içeren bir dizayn ile kurumsal kimliğimizi oluşturduk' şeklinde konuştu.
               
-TÜRKİYE"NİN EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUşžU ARASINDA-
               
İstanbul Sanayi Odası"nın (İSO), 42 yıldır sürdürdüğü Türkiye"nin 500  büyük sanayi kuruluşu listesinde yer almalarının kendilerini sevindirdiğini ifade  eden Ertiryaki, 2009 yılını 133 milyon liralık en yüksek satış geliri ile  tamamladıklarını anımsattı.
               
Kamuya ait en büyük sanayi kuruluşları arasında da 14. sırada yer  aldıklarına işaret eden Ertiryaki, 'Bu durum ülke ekonomisinde kurumumuzun  varlığını ve önemini ortaya koymuştur. Satış gelirinin yanı sıra, üretim  kapasitesinden çalışan sayısına kadar pek çok veri ışığında hazırlanan listede  TÜVASAşž, tüm gerekli kriterleri sağlayan bir sanayi kuruluşu olduğunu  göstermiştir' dedi.
 AA


Geri Dön