Otomobil

TÜVTÜRK duyurdu! Araç muayene ücretlerine rekor zam geliyor! 

Araç sahiplerinin rutin olarak yaptırmak zorunda olduğu TÜVTÜRK araç muayene ücretlerinin zamlanacağı tarih belli olduğu açıklandı. Yeniden değerleme oranına göre her sene yükselen ücretlerin, 45 oranında zamlanacağı ortaya çıktı. Buna göre, bu tarihe kadar araç muayenesi yaptırmayan vatandaşlar zam

Türkiye genelinde periyodik araç muayenesi yetkisini elinde bulunduran TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine 2025 itibarı ile önemli bir artış getirmeye hazırlandığı kaydedildi. 

gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün projeksiyonuna göre, 2024 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 45 civarında olacak. Eğer Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak bu oranı değiştirmezse, araç muayene ücretleri yüzde 45 oranında zamlanacağını kaydetti. 

Yeniden değerleme oranının kesinleşmesi, Eylül ve Ekim ayı enflasyon verileri ile belirlenecek. Bu veriler sıfır gelse bile oran yüzde 43'ü geçecek. Yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 3 civarında artacağı öngörülüyor. Bu durumda 2024 yılında 1.821 lira olan araç muayene ücreti, 2025 yılında 2.640 liraya yükselecek.

Cumhurbaşkanının, bazı vergiler ve harçlar üzerinde artırma ya da azaltma yetkisi bulunurken, trafik cezaları ve araç muayene ücretlerinde sınırlı yetkisi bulunuyor. Araç muayene ücretleri, beş yılda bir yüzde 20 oranında artırma veya eksiltme yetkisine tabi tutuluyor.

Otomobil sahiplerine son dakika 'zam' şoku! Muayene ücretlerine zam geliyor!

TÜVTÜRK açıkladı! Araçlara muayene zorunluluğu kalkıyor mu?

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...