04 / 05 / 2024

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

Araç sahibi olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren bir haber TÜVTÜRK tarafından açıklandı. Buna göre, milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başlamış oldu.  O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil...



TÜVTÜRK'te yeni dönem başladı. Yapılan açıklama kapsamında, araç sahiplerinin düzenli olarak gerçekleştirmesi gereken muayene prosedürleri hakkında TÜVTÜRK tarafından önemli bir bilgilendirme mesajı duyuruldu. Buna göre, araçların güvenliğini ve çevreye duyarlılığını yükseltmeyi amaçlayan bu çağrıda, gelecekte atılacak adımlar ile ilgili detay bilgiler bulunuyor.

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyonun üzerinde araç bulunmakta olup, bu araçların sınıflarına ve yaşlarına göre belirli periyotlarla TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmeleri gerekiyor.

MUAYENE YAPTIRMASI ZORUNLU DEĞİL

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; Muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması yasaklanırken, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 sene boyunca muayene yaptırması zorunlu olmayacak. Bu sebep ile, 2021 ve daha önceki senelere ait olan tüm araç sahipleri, muayene sürelerinin geldiğinde hızlıca TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmak durumundadır. Fakat, bu yoğunluk bir dizi soruna yol açarken, bu durumun önüne geçmek adına TÜVTÜRK tarafından çeşitli yeni adımlar atılıyor.

 TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

EGZOZ EMİSYON ÖLÇÜMÜ VE MOBİL İSTASYONLAR

Dana önceki senelerde, muayene süresini kısaltmak ve yoğunluğu azaltmak amacı ile egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere devreden TÜVTÜRK, bu adımıyla birçok aracın muayene sürecini daha erken tamamlamasına olanak sağlamıştı. Ayrıca, yetkili kurum tarafından uygulamaya konulan bir diğer önemli değişiklik ise, randevu sisteminde yaşanan yoğunluğa çözüm olarak Türkiye'nin 77 şehrinde mobil istasyonların faaliyete geçirilmesi oldu.

TÜVTÜRK, bu adımlarla yoğunluğu bir miktar azaltmayı başarmış olup, yeni yılda gezici istasyon sayısını artırma hedefiyle ilerliyor.

SEYYAR İSTASYONLARDA VE MUAYENE DETAYLARI

Öte yandan, seyyar olan istasyonlarda binek otomobil ve traktör ile motosiklet muayeneleri yapılacaktır. Fakat, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştiriliyor.

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayene ücretleri cep yakıyor...

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK'ten önemli uyarı geldi!


Geri Dön