29 / 04 / 2024

Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK'ten önemli uyarı geldi!

Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK'ten önemli uyarı geldi!

TÜVTÜRK, Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği içerisinde, araç sahiplerine daha verimli ve hızlı bir muayene deneyimi sunmak adına yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Araç muayene sürecinde bu hataya asla düşmemeniz gerekiyor.



Türkiye'deki 25 milyon taşıtın düzenli olarak denetlenmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bu süreci basit ve erişilebilir kılmak adına TÜVTÜRK, mobil denetim istasyonlarını devreye almıştır. Bu hareketli istasyonlar, 77 farklı ilde randevulu sistem üzerinden hizmet sunmaktadır.

Muayene yaptırmak için öncelikle randevu almak gerekiyor

Gezici TÜVTÜRK istasyonları, araç sahipleri için oldukça pratik bir seçenek sunuyor. Fakat bu istasyonlara direkt olarak gidip hizmet almak yerine, önceden randevu almanız gerekiyor. Bu randevuyu TÜVTÜRK'ün resmi web sitesi üzerinden rahatça alabilirsiniz. Aldığınız randevunun günü ve saatinde aracınızla orada olmanız yeterli. Egzoz gazı emisyon testini de önceden yaptırarak muayene sırasında bu belgeyi sunmanız, size ekstra bir testten muaf olma imkanı tanır.

En yakın muayene istasyonunu bu yöntemle bulabilirsiniz

Gezici istasyonların bulunduğu şehir ve bölgeleri TÜVTÜRK'ün internet sitesinden inceleyerek, randevu tarihlerini öğrenebilirsiniz. Bu seyyar istasyonlar, araç sahiplerine daha kolay ve efektif hizmet sunarak işlerini hızlandırmaktadır. Araç sahipleri, önceden randevu alarak muayene işlemlerini gerçekleştirip araçlarını hem güvenli hem de çevreye duyarlı hale getirebilirler.

 Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK ten önemli uyarı geldi!

Bu yeni uygulama, trafikteki araçların hem daha güvenli hem de çevre dostu olmasını hedefliyor. Aynı zamanda, araç sahiplerinin muayene sırasında yaşadığı zorlukları minimuma indirecek. Gelecekte bu tür uygulamaların sayısının artması, trafikteki güvenliği ve çevrenin korunmasını daha da ileriye taşıyacak bir gelişme olabilir.

TÜVTÜRK’ten açıklama

TÜVTÜRK yaptığı değişiklikle ilgili bir açıklama yaptı: "Seçtiğiniz tarih için sadece o haftanın planını inceleyebilirsiniz. 77 şehrimizdeki mobil istasyonlarımız yalnızca randevu sistemi ile çalışmaktadır. Araçta eksik olan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, muayene sırasında 'Büyük Hata' olarak nitelendirilir ve bu, aracınızın muayeneyi geçememesine sebep olur. Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünüzü tüm durağan istasyonlarımızda ve yetkili mobil istasyonlarımızda gerçekleştirebilirsiniz." Eğer gaz emisyon ölçümü yapılmadıysa araç kusurlu sayılacak.

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK muayene dönemi başlıyor: Hangi araçlar hangi istasyonlarda?

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!


Geri Dön