28 / 04 / 2024

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

Milyonlarca taşıtın muayene edildiği TÜVTÜRK yeni düzenlemeye gitti. Yeni uygulamadan haberi olmayan araç sahipleri, hiçbir işlem yaptıramadan eli boş dönüyor.



TÜVTÜRK istasyonlarında yeni bir uygulama başlatıldı. Buna göre, artık randevusuz araç muayenesi yapılmayacak. Yeni uygulama ile araç sahiplerinin muayene süreçlerini daha düzenli hale getirilmesi hedefleniyor.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! TÜVTÜRK RANDEVU NASIL ALINIR? 

Milyonlarca araç sahibi TÜVTÜRK muayene için randevuların nasıl alınacağını merak ediyor.  Araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların bulunduğu illeri ve ilçeleri öğrenip randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilecek.

İnternet üzerinden alınan randevu sayesinde sürücüler, uygun gördükleri gün ve saatte otomobillerini muayene ettirebilecek.  Yeni uygulama sonrasında yoğunluk yaşanmayacağını düşünen birçok araç sahibi, randevu almadan muayene istasyonlarına gitse bile, TÜVTÜRK istasyonları randevusuz hiçbir aracı muayeneden geçemeyecek.

Öte yandan, otomobil sahipleri TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan 'egzoz pulu' olarak adlandırılan egzoz gazı emisyon ölçümü testini yaptırabilir ve muayene sırasında yetkililere bu belgeyi ibraz ederek ek bir teste tabi tutulmaktan muaf olabilecek.

TÜVTÜRK ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

ARAÇ SAHİPLERİNİN MUAYENE SÜRECİNDEKİ SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK!

Başlatılan yeni sistemle birlikte TÜVTÜRK'ün gezici istasyonlarıyla araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalaltılması hedefleniyor.  Bu tür uygulamaların gelecekte yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma konusunda büyük bir adım niteliğinde oldu.

Araç sahipleri, belirlenen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirip trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliğini ve çevre dostu olmasını sağlayabilecek.

TÜVTÜRK MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, araç muayene ücretleri güncel şu şekilde;

  • Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 Türk Lirası,
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 Türk Lirası,
  • Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 Türk Lirası.

2024 senesi için geçerli olacak araç muayene ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek olup yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecek.

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

Araç muayenesinde asla yapılmaması gereken hata: TÜVTÜRK'ten önemli uyarı geldi!

Geri Dön